×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Behöver du stöd i vardagen?

Saknar du kamratstöd i vardagen? Önskar du att du hade någon vuxen att tala med i en vardag som är fylld av bland annat barnomsorg?

HelsingforsMission erbjuder barnfamiljer i huvudstadsregionen mentorstöd och en trevlig träffpunkt, Alberts vardagsrum i Kampen. Båda tjänsterna fungerar tills vidare enbart på finska.

Du kan få en mentor

Du och din familj kan få stöd och hjälp att klara av vardagens utmaningar. Överraskande förändringar i livssituationen i familjen, ensamhet, utmattning, en känsla av otillräcklighet eller osäkerhet om hur man ska fostra barnen – i sådana situationer kan kamratstöd vara en stor hjälp.

Du kan kontakta HelsingforsMission och be om en mentor. Mentorn är en volontär som har fått utbildning av HelsingforsMission. Hen är en pålitlig och balanserad vuxen människa som känner medkänsla och som vill hjälpa dig och din familj. Mentorn stöttar dig som en vanlig medmänniska, men får utbildning för uppgiften.

Mer information:

mentoritoiminta@helsinkimissio.fi
 

Välkommen till Alberts vardagsrum

Saknas mor- och farföräldrars hjälp i vardagen? Vill du utbyta tankar och erfarenheter med mammor och pappor i samma livssituation?

Kom till Alberts vardagsrum för att prata, samla krafter och ladda batterierna! Barnfamiljer och seniorer samlas i Alberts vardagsrum över en kopp kaffe och för barnen finns det en trevlig lekhörna. Idén med Alberts vardagsrum är att mötas över generationsgränserna, att träffas och utbyta tankar och erfarenheter om livet.

Obs. Alberts vardagsrum är stängt tillsvidare för att minska spridning av coronavirus.

Alberts vardagsrum
Albertsgatan 33, Helsingfors (i hörnet av Albertsgatan och Kalevagatan)

I Alberts vardagsrum ordnar vi också ledd gruppverksamhet och program för spädbarns- och småbarnsfamiljer. Kolla in veckoprogrammet för våra ledda grupper och övrig verksamhet i vår evenemangskalender.

På fredagar är vår gymnastiksal öppen för alla kl. 10.30–11.30 för aktivitetstimmen Touhutunti. Då är det fritt fram att utnyttja faciliteterna för aktiviteter med sitt barn. Kom med! Ingen förhandsanmälan krävs.

Mer information:

Lilli Öhberg
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: Vapaaehtoistoiminta perheiden tukena Uudessa Lastensairaalassa (opintovapaalla 4.10.-7.12.2021)
09 2312 0241, 044 750 0143