×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Kom som du är

Till gruppverksamheten för seniorer kan du komma då du är på gott eller dåligt humör, med rullstol eller gående, alldeles sådan du är. Det viktigaste är att vara med. Det finns många sätt att vara tillsammans i gruppen. Det kan handla om samtal, kreativ verksamhet, gymnastik, promenader i naturen eller bara att dricka kaffe.

Syftet med gruppverksamheten är att skapa kontakter mellan människor och därmed hindra ensamhet. Som gruppledare fungerar utbildade volontärer. Också seniorerna själva kan om de så vill starta grupper. Grupperna startas med hjälp av medarbetare inom HelsingforsMission. Alla ledare erbjuds möjlighet till volontärutbildning och arbetshandledning.

Distansgruppen

Gruppen träffas varje torsdag kl. 15.00. Ifall du behöver hjälp med programmet Teams, som är den digitala plattformen där vi syns, så kan våra volontärer hjälpa med det. Vi diskuterar om livet, tankar och funderingar. Ni gör den tillsammans med Karola! Ta modigt kontakt.

Kulturgruppen

I kulturgruppen får vi uppleva och upptäcka allt det trevliga konst och kultur har att erbjuda. Gruppen är öppen för alla intresserade med öppet sinne. Deltagandet kräver inga specialtalanger. Gruppen leds av Christine. Träffarna är oregelbundet på onsdag eftermiddagar på Albertsgatan 33. Ta kontakt för att höra mera.

Kom och måla akvareller

Berndt drar denna grupp. De träffas alltid två lördagar i månaden kl. 12–15 i vår lokal i Sörnäs. De avslutar alltid träffarna med genomgång av arbeten vid en kopp kaffe eller te. Erfaren eller nybörjare, alla är välkomna.

Promenadgrupp i Södra Haga

Ni går en kortare slinga i parken med Lena och stannar kvar i parken för att diskutera, förrän ni fortsätter tillbaka. Promenadgruppen träffas varje onsdag kl. 10

Diskussionsgrupp i Nordsjö!

Ni diskuterar om det gruppen vill och träffas varannan torsdag kl. 10. Hjärtligt välkomna hälsar er Marjukka.

 

 Tilläggsinformation:

 

Tamara Bergkvist
Senioripysäkki ryhmänohjaaja, Seniorhållplats gruppledare, Volontärkoordinator
09 2312 0231, 045 881 9743