×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Kom som du är

Till gruppverksamheten för seniorer kan du komma då du är på gott eller dåligt humör, med rullstol eller gående, alldeles sådan du är. Det viktigaste är att vara med. Det finns många sätt att vara tillsammans i gruppen. Det kan handla om samtal, kreativ verksamhet, gymnastik, promenader i naturen eller bara att dricka kaffe.

Syftet med gruppverksamheten är att skapa kontakter mellan människor och därmed hindra ensamhet. Som gruppledare fungerar utbildade volontärer. Också seniorerna själva kan om de så vill starta grupper. Grupperna startas med hjälp av medarbetare inom HelsingforsMission. Alla ledare erbjuds möjlighet till volontärutbildning och arbetshandledning.

Distansgruppen!

Gruppen träffas varje torsdag kl. 13.30 utom helger. Ifall du behöver hjälp med programmet Teams, som är den digitala plattformen där vi syns, så kan våra volontärer hjälpa med det. Vi diskuterar, spelar ordspel och vi gör gruppen till vad ni seniorer önskar. Vi gör den tillsammans!

Nedanstående grupper på paus p.g.a coronan

Kom och måla akvareller!

Berndt drar denna grupp. De träffas alltid två lördagar i månaden kl. 12–16 i vår lokal i Sörnäs. De avslutar alltid träffarna med genomgång av arbeten vid en kopp kaffe eller te. Erfaren eller nybörjare, alla är välkomna.

Albertgatans promenadgrupp!

Gruppen startar den 8.9. kl. 14-15.30 och fortsätter varje tisdag samma tid under hösten. Gruppen träffas vid HelsingforsMissions innergård, Albertsgatan 33 och går sedan en promenad till en närliggande park. Promenadens längd och takt anpassas till gruppens behov. Det finns även möjlighet att vid behov sitta inne och diskutera ifall väder inte tillåter promenad. Ingen anmälning behövs.

 Tilläggsinformation:

Tamara Bergkvist
Koordinator för volontärverksamheten
09 2312 0231, 045 881 9743