×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Aikalahja voi muuttaa yön päiväksi

Yksinäisyyttä vastaan taistelevan HelsinkiMission aineettomalla Aikalahjalla voi ilahduttaa ystävää ja samalla auttaa jotakuta tuntematonta yksinäistä.

Haluaisitko antaa ystävälle joululahjan, joka ei kerrytä turhien tavaroiden määrää? Haluaisitko muistaa jotakuta lähimmäistä, joka kärsii yksinäisyydestä ja kenties viettää joulunsakin yksin?

HelsinkiMission eettisillä Aikalahjoilla kerätään varoja vanhusten, nuorten, lapsiperheiden ja kehitysvammaisten yksinäisyyden vähentämiseen.

Aikalahjana voi ostaa esimerkiksi Kahvihetken yksinäisen kuulemiseen 10 euroa, Lapsuuspakkauksen perheen tukemiseen 20 euroa, Pelastusrenkaan nuorelle 15 euroa tai vaikkapa Soittamisen iloa erilaiselle oppijalle 20 euroa.

Aikalahja auttaa ja ilahduttaa

– Aikalahja on hyvä joululahja, koska se nousee suoraan joulun ytimestä: yhteydestä ja myötätunnosta, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen.

Omasta yksinäisyydenvastaisesta joululahjastaan voi kertoa ystävälleen Aikakaupasta tulostettavalla kauniilla kortilla. Sen voi lähettää myös sähköpostin liitteenä, jolloin se toimii tavallistakin koskettavampana joulukorttina ja ehtii vielä ajoissa perille.

Valtosen mielestä Aikalahja on myös hyvin ajankohtainen lahjavalinta.

− Joulu on muuntunut vuosikymmenten saatossa. Kulutusta suosivien vuosien jälkeen nykyään pyritään ekologisuuteen ja eroon turhasta tavarasta. Aikalahjat sopivatkin erityisen hyvin tähän aikaan, Valtonen huomauttaa.

Aamukorva-puhelin päivystää myös jouluna

− HelsinkiMission asiakasmäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Esimerkiksi yksinäisiä vanhuksia auttava Aamukorva-puhelin on vastannut tänä vuonna jo noin 5000 puheluun. Nuorten kriisipisteessä ja Krisjouren för Ungassa kriisityöntekijät ovat auttaneet lähes 900:aa nuorta heidän omalla äidinkielellään, Valtonen kertoo.

Joulunpyhinä yksinäisyys tuntuu tavallistakin ahdistavammalta. Sitä lievittämään HelsinkiMissio järjestää jälleen perinteisen seniorien joulujuhlan 21.12.2016 Mikael Agricolan kirkolla. Lisäksi Aamukorva-puhelin tarjoaa ystävällisen kuulijan ja juttuseuraa yksinäisille vanhuksille jokaisena aamuna, myös jouluna.

Aamukorva, puh. 045 341 0504 joka aamu klo 5−9.

Aikalahjat osoitteessa https://lahjoita.helsinkimissio.fi/aikalahjat

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Olli Valtonen, 040 500 5329, olli.valtonen@helsinkimissio.fi

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi