×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Älä jätä ihmistä yksin – Einojuhani Rautavaara x 5 -hyväntekeväisyyskonsertti 30.1.2016

Huipputaiteilijat ja HelsinkiMissio auttavat yksinäisyydestä kärsiviä. Konsertissa Temppeliaukion kirkossa esiintyy joukko klassisen musiikin eturivin muusikoita Sakari Oramon ja Erkki Lasonpalon johdolla. Illan juontaa Minna Lindgren.

Sellotaiteilija Iida-Vilhelmiina Laine, 30, järjestää yhdessä HelsinkiMission kanssa hyväntekeväisyyskonsertin yksinäisyyttä vastaan. Konsertti on samalla Laineen Sibelius-Akatemian diplomityö.

– Rautavaaran musiikki on voimallista, värikylläistä ja maalauksellista. Sen äärelle voi pysähtyä kokemaan suuria tunteita. Konsertissa kuultavat viisi konserttoa avaavat portin kuulijan omaan sielunmaisemaan, Laine kuvailee.  

HelsinkiMission työ kosketti taiteilijoita

Konsertin ideoinut Laine sai ajatuksen HelsinkiMission työn tukemisesta miettiessään orkesterin kokoonpanoa. – Ison orkesterin kokoaminen pelkästään itseäni varten tuntui tuhlaukselta, joten otin yhteyttä HelsinkiMissioon, jonka työtä arvostan. Ilokseni sain mukaan hyväntekemiseen myös upean esiintyjäjoukon, Laine kertoo.

Nimekkäät kapellimestarit Oramo ja Lasonpalo, orkesterin muusikot ja solistit sekä juontajaksi pyydetty musiikkitoimittaja-kirjailija Lindgren esiintyvät konsertissa ilman korvausta, koska haluavat auttaa. Laineen mukaan taistelu yksinäisyyttä vastaan tuntui kaikista taiteilijoista tärkeältä ja koskettavalta aiheelta.

Musiikki ja yhteislaulu HelsinkiMission auttamiskeinoina

HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen kertoo innostuneensa heti, kun Laine soitti hänelle yhteistyöajatuksestaan.

– Toivon, että sellaisetkin musiikin ystävät, jotka eivät yleensä käy klassisen musiikin konserteissa, kokeilisivat, miten Rautavaaran musiikki vaikuttaa, Valtonen kannustaa. Kulttuuri kohottaa ihmisiä arjen yläpuolelle, ja uskon että sellaisen kokemuksen konsertti antaa.

Valtosen mukaan kulttuurin mahdollisuuksia ei ole osattu vielä täysin hyödyntää sosiaalityössä, mutta kulttuurinen sosiaalityö on vahvassa nousussa.

– Kulttuurin yksi tärkeimmistä tehtävistä liittyy yhteyden kokemuksiin.  Meillä HelsinkiMissiossa on erittäin hyviä kokemuksia musiikin käytöstä Resonaarissa, jossa erityisoppilaat pääsevät mukaan bändeihin soittamaan, eivätkä pelkästään käy oppitunneilla. Kulttuurista sosiaalityötä meillä tehdään myös järjestämällä senioreille Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuuksia, joissa yhteisöllisyyden kokemus tuntuu hyvin vahvana, Valtonen kertoo.

Myös Rautavaaran konserttiin Valtonen toivoo mukaan itsensä yksinäiseksi kokevia ihmisiä, sillä konserttielämys voi olla vahva yhdistävä kokemus.

Älä jätä ihmistä yksin – Einojuhani Rautavaara x 5 – hyväntekeväisyyskonsertti Temppeliaukion kirkossa 30.1.2016 kello 17.00

Tule nauttimaan upeasta konsertista ja tue samalla HelsinkiMission työtä yksinäisyyttä vastaan! Yksinäisten auttamiseksi järjestettävässä konsertissa kuullaan Einojuhani Rautavaaran viulukonsertto, klarinettikonsertto, pianokonsertto nro 1, harppukonsertto ja sellokonsertto nro 2.

Solisteina Jaakko Kuusisto, Taavi Oramo, Marko Hilpo, Lily-Marlene Puusepp ja Iida-Vilhelmiina Laine.

Pääkaupunkiseudun muusikoista koostuvaa orkesteria johtavat Sakari Oramo ja Erkki Lasonpalo. YLE radioi konsertin.

Liput toimituskuluineen 22,50 tai 37,50. Lipputulot lukuun ottamatta 2,50 euron lippukohtaista toimitusmaksua käytetään HelsinkiMission työhön yksinäisyyttä vastaan.

Lisätiedot:
Konsertin tuottaja Hanna Kosonen, hannakosonen@kolumbus.fi, 040 528 4876

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi, 044 733 1544