×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Nuorten kriisipiste esittäytyy Maailma kylässä -festareilla 28.–29.5.2016

HelsinkiMission Nuorten kriisipiste on nyt ensimmäistä kertaa mukana Maailma kylässä -festivaaleilla Kaisaniemessä. Suositussa 80 000 kävijää keräävässä tapahtumassa esitellään Kriisipisteen palveluja nuorille ja kerrotaan, että Kriisipisteeltä saa apua koko kesän.

Kesä voi olla nuorille vaikeaa aikaa. Opintojen ja muiden tuttujen arjen rakenteiden jääminen tauolle voivat tuoda mukanaan yksinäisyyden ja ahdistuneisuuden tunteita. Arkeen turvaa tuoneet sosiaaliset kontaktit saattavat olla myös vähissä, ja yllättäen kesä onkin yksinäistä aikaa monille nuorille.

– Kohtaamamme nuoret ovat kertoneet, että kesäaikaan on vaikea saada apua henkiseen pahoinvointiin, kun niin moni paikka joutuu lomien vuoksi sulkemaan oviaan. Haluammekin läsnäolollamme Maailma kylässä -tapahtumassa kertoa, että nuorten on helppo hakea meiltä apua myös kesäaikaan, kriisityöntekijä Saara Ahtola Nuorten kriisipisteeltä kuvailee.

Nuorten kriisipiste tarjoaa apua koko kesän

Nuorten kriisipiste tarjoaa helposti saatavaa ammatillista keskustelutukea 12–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille sekä heidän perheilleen. Apu on nuorille maksutonta, ja halutessaan Kriisipisteellä voi asioida anonyymisti.

– Pidämme päivystyksemme normaalisti auki kesällä. 1.6. alkaen meihin voi ottaa yhteyttä maanantaisin puhelimitse klo 9–11, tiistaista torstaihin meillä on puhelin- ja käyntipäivystys klo 9–11 ja perjantaisin meidät löytää chatista klo 9–11 välisenä aikana. Vastaamme myös nuorten sähköpostiyhteydenottoihin. Sijaitsemme keskeisellä paikalla Helsingin Kampissa ja asiakasvastaanotollamme nuori tulee lämpimästi kohdatuksi omassa elämäntilanteessaan, Ahtola kertoo.

Nuorten kriisipisteen päivystys auttoi 747:ää nuorta vuonna 2015

Nuorten kriisipiste sijaitsee Helsingissä, mutta palvelee ilman paikkakuntarajoja chatin välityksellä ja puhelimitse. Suurin osa yhteydenotoista tulee pääkaupunkiseudulta, mutta yhteydenottoja tulee myös muilta paikkakunnilta ja ulkomailla asuvilta suomalaisopiskelijoilta.

Päivystystoiminnan lisäksi Nuorten kriisipiste tarjoa lyhytkestoista keskustelu- ja kriisiapua varatuilla käynneillä. Yksilötapaamisissa asiakkaille on riittänyt pääsääntöisesti viiden tapaamiskerran jakso. Päivystyksen ja varattujen käyntien lisäksi Nuorten kriisipisteen toimintamuotoja olivat erilaiset ryhmät sekä aktiivinen oppilaitosyhteistyö.

 

Vuonna 2015 aikana Nuorten kriisipisteelle varattiin tapaamisaika 747 nuorelle, jotka kävivät yhteensä 3117 kertaa vastaanotolla. Oppilaitosyhteistyön, erilaisten nuorille suunnattujen työpajojen, luentojen ja tapahtumien yhteydessä tavoitettiin noin 1000 nuorta. Suurin osa yhteyttä ottaneista oli opiskelijoita tai koululaisia, työssäkäyviä nuoria oli alle 30 prosenttia. Asiakkaiden keski-ikä oli 20 vuotta. Suurin ikäryhmä oli 18–23-vuotiaat. Asiakkaista oli naisia 70 prosenttia ja miehiä 30 prosenttia.

 

Kriisipisteen antaman avun tehosta kertoo se, että yli 60 prosenttia asiakkaista ei ole tarvinnut jatkohoitoa viiden keskustelutapaamisen jälkeen.

Nuorten kriisipiste, Albertinkatu 33, 00180 Helsinki

Päivystyspuhelin 045 341 0583

nuortenkriisipiste@helsinkimissio.fi

Avoinna 1.6. alkaen koko kesän seuraavasti:

Ma klo 9–11 puhelinpäivystys

Ti-to klo 9–11 puhelin- ja käyntipäivystys

Pe klo 9–11 chat-päivystys.

helsinkimissio.fi/nuorten-kriisipiste

Lisätiedot:

Kriisityöntekijä Saara Ahtola, 045 855 0952, saara.ahtola@helsinkimissio.fi

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi