×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Nuorten kriisipiste mukana Reaktorissa

Koululaisten talviloman suurin tapahtuma Reaktori kokoaa jälleen arviolta 13 000 nuorta Helsingin Messukeskukseen 22.–24.2.2017. Reaktori tarjoaa pääkaupunkiseudulla talvilomaansa viettäville nuorille maksutonta toimintaa ja harrastusvinkkejä. Mukana on myös nuorille apua ja tukea tarjoavia järjestöjä.

HelsinkiMission Nuorten kriisipiste nostaa tapahtumassa esiin ajatusten maailman ja haastaa nuoret pohtimaan sitä, miten he voivat itse vaikuttaa henkiseen hyvinvointiinsa..

Tervetuloa tutustumaan ajatusten mielenkiintoiseen maailmaan

Kriisipiste haluaa korostaa sitä, että aivan kuten fysiikkamme, myös mielemme kaipaa huolenpitoa.

– Nykyään puhutaan paljon liikunnan merkityksestä lasten ja nuorten hyvinvointiin. Mutta vähemmän puhutaan siitä, että on tärkeä pitää huolta myös henkisestä hyvinvoinnista. Sen tiedostaminen olisi tärkeää jo nuoruusiästä alkaen, jolloin monet ajatukset, huolet ja ongelmat kuormittavat mieltä, sanoo kriisityöntekijä Saara Ahtola.

– Haluamme tuoda esiin, että mielen kuohunta ja ikävät negatiiviset ajatukset kuuluvat välillä mielenmaisemaamme, eikä niitä tarvitse pelästyä, Ahtola toteaa. – Mutta jos asiat alkavat mutkistua ja oma hyvinvointi heikentyä, ei kenenkään pitäisi jäädä ajatustensa kanssa yksin. Vaikeiden asioiden kanssa yksin jäädessä asioilla on tapana moninkertaistua omassa mielessä, jolloin ne alkavat kuormittaa liikaa. Apua on saatavilla!

Pään sisällä risteilee monenlaisia matkustajia – ajatuksia

Ahtolan mukaan Kriisipisteen ständillä lähestytään nuoria rennolla otteella, kiinnostavalla tavalla hyvinvoinnin teemaa käsitellen.Tehtävien ja arvontojen avulla pohditaan keinoja vaikuttaa omaan hyvinvointiin.

– Sukellamme mielensisäiseen maailmaamme ja tutustumme mielemme ainaisiin matkustajiin, ajatuksiimme. Palkintona arvonnoissamme on leffalippuja, joten voittajille on luvassa mukavia, ajatuksia herättäviä leffaelämyksiä kaverin kera, Ahtola lupaa.

Kriisipisteen ständillä nuoret voivat myös keskustella kriisityöntekijöiden kanssa mieltä painavista tai mietityttävistä asioista.

Kriisipisteelle nuori pääsee viikossa juttelemaan

Nuorten kriisipiste ja Krisjouren för unga tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista kriisityöntekijän kanssa käytävää keskusteluapua 12−29-vuotiaille nuorille ja aikuisille sekä heidän perheilleen.

Nuorten kriisipisteen käyntipäivystys palvelee tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9−11. Päivystysaikoina voi tulla ilman ajanvarausta Albertinkatu 33:n päivystysvastaanotolle. Päivystyspuhelin palvelee numerossa 045 341 0583 maanantaisin torstaihin klo 9-11 ja sähköpostia voi laittaa milloin tahansa osoitteeseen nuortenkriisipiste@helsinkimissio.fi.

Lisätietoja:

Kriisityöntekijä Saara Ahtola, saara.ahtola@helsinkimissio.fi, 045 855 0952