×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Ravintolapäivä tulee yksinäisten vanhusten luo

Ravintolapäivä on piristänyt Helsingin ruokakulttuuria jo viiden vuoden ajan. Nyt HelsinkiMissio ja ravintolaruuan kotiinkuljetuspalvelu Foodora tuovat Ravintolapäivän herkut vanhusten luo. Yhteisellä tempauksella halutaan korostaa helsinkiläisten yhteisöllisyyttä.

– Iloitsen Foodoran ideasta ja halusta tuoda kaupunkiimme myötätuntoa tällaisen järjestöyhteistyön kautta. Nämä teot muuttavat kaupunkiamme kortteli korttelilta myötätuntoisemmaksi,  kertoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen.

Ravintolapäivän tempauksessa 12 senioria saa kotiinsa Foodoran toimittaman ruoan ja pääsee syömään yhdessä HelsinkiMission vapaaehtoisen kanssa. Yhdessä syöminen on ilo, johon monella yksin asuvalla ja huonosti liikkumaan pääsevällä seniorilla ei ole mahdollisuuksia.

– Ruoka yhdistää ihmisiä. Tapaamme ihmisiä lounailla, kahveilla ja illallisilla. Ravintolapäivässä ruuan ystävät valtaavat Helsingin kadut. Kaikille ei ole kuitenkaan helppoa ottaa osaa ja nauttia päivän antimista. Halusimme tuoda Ravintolapäivän näiden ihmisten luo, Foodoran viestintävastaava Robert Torvelainen toteaa.

Yritysyhteistyö on avustusvarojen turvin toimivalle HelsinkiMission ainoita tapoja tuoda vanhuksia yhteen aterioinnin merkeissä. HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka taistelee aikamme suurinta köyhyyttä, yksinäisyyttä vastaan satojen vapaaehtoisten ja ammattiavun voimin. Sen toiminta-alaa ovat seniorityö, nuorten kriisityö, lapsiperhetyö sekä työ erityisryhmien parissa.

Pian jo vuoden Helsingissä toimineen Foodoran pyörälähetit pinkkeine kuljetuslaatikoineen ovat tulleet näkyvästi osaksi kaupungin katukuvaa. Startup panostaa toiminnassaan erityisesti laadukkaaseen ravintolavalikoimaan ja luotettaviin ja nopeisiin kuljetuksiin.

–Me tarjoamme pientä arjen luksusta helsinkiläisten arkeen. Työ yksinäisyyttä vastaan on tätä paljon tärkeämpää. Meille on kunnia-asia tukea HelsinkiMissiota omalla yksinkertaisella tavallamme ja edistää yhteisöllisyyttä Helsingissä, Torvelainen sanoo.

Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin päivälleen viisi vuotta sitten toukokuun 21. päivä 2011. Tuolloin mukana oli 45 ravintolaa. Nykyään puhutaan tuhansista ravintoloista. Yhteensä Ravintolapäivä on järjestetty jo 74 maassa.

Lisätietoja:

HelsinkiMissio: Markkinointisuunnittelija Henni Kuusisto, 045 854 7558, henni.kuusisto@helsinkimissio.fi

Foodora: Viestintävastaava Robert Torvelainen, 045 633 8638