×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Resonaari soi -konsertit 7. ja 8.5.2018 Savoy-teatterissa

Erityisryhmiin kuuluvat muusikot esiintyvät suurelle yleisölle

Vuodesta 2005 alkaen joka kevät järjestetyt Resonaari soi -konsertit ovat osa Resonaarin musiikkikoulun demokraattisen musiikinopetuksen periaatetta. Näissä konserteissa kehitysvammaiset ja muihin erityisryhmiin kuuluvat oppijat nousevat esiin muusikkoina ja taiteilijoina.

Kahdessa Resonaari soi -konsertissa esiintyy yhteensä 150 Resonaarin musiikkikoulun erilaista oppijaa yhdessä yllätysartistien kanssa. Esimerkiksi Paula Koivuniemi, Samuli Edelmann ja Anna Puu ovat esiintyneet konserteissa. Myös tänä vuonna on luvassa tähtiartisteja. Konserteissa on eri esiintyjät.

Bändissä soittamisella on Resonaarin opetuksessa keskeinen rooli. Yhdessä soittaminen on hauskaa ja se kehittää oppilaiden sosiaalisia taitoja ehkäisten samalla yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Soittotaito nostaa itsetuntoa ja rikastuttaa elämää merkittävällä tavalla. Konsertissa esiintyy 29 eri bändiä.

Resonaarigroup on erilaisten muusikkojen ammattiyhtye

Musiikista voi tulla myös ammatti erityisryhmiin kuuluville. Tästä on osoituksena Resonaarissa 2009 perustettu Resonaarigroup, jossa soittaa kuusi erityisryhmiin kuuluvaa ammattimuusikkoa.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi hiljattain Resonaarigroupille Taidetta hoitolaitoksiin -apurahan. Yhtye sekä Resonaarin oppilaita on myös mukana Kansallisoopperan, Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Sibelius-Akatemian Kuule minä sävellän -projektissa

Resonaarigroup esiintyy molemmissa kevätkonserteissa.

Erilainen taide-elämys voi koskettaa tavallista enemmän

Resonaari soi -konserteissa yleisöllä on mahdollisuus kokea, mitä kuvionuottien ja maailman johtavien erityismusiikkikasvatuksen asiantuntijoiden ja innostuneiden oppilaiden yhteistyöllä on saatu aikaan.

Lippuja voi ostaa Lippupisteen verkkokaupasta www.lippu.fi tai soittamalla puh. 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm). Lippuja saa myös Savoy-teatterin aulan lipunmyynnistä (puh. 09 310 12000/ pvm).

Lipun hinta 28 e, lastenlippu alle 12-vuotiaille 14 e. Vähintään 8 henkilön ryhmälle myönnetään 10 prosentin alennus lippujen kokonaishinnasta.

Kansainvälisesti tunnustettu erityismusiikkikasvatuksen innovaatiokeskus

Resonaarin musiikkikoulu aloitti erityisryhmien tavoitteellisen musiikkiopetuksen ensimmäisenä Suomessa vuonna 1995 ja on edelleen maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen musiikkikoulu. Resonaarissa opiskelee tällä hetkellä yli 300 oppilasta.

Resonaarin johtajat Markku Kaikkonen ja Kaarlo Uusitalo ovat keränneet lukuisia palkintoja ja tunnustusta merkittävästä työstään.

Lisätiedot:

Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen, 0400 766 712, markku.kaikkonen@resonaari.fi

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

http://www.resonaari.fi, konsertista twiitataan #resonaarisoi