×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Resonaari soi -konsertit edistävät erityisryhmien tasa-arvoa

Savoy-teatterissa 8. ja 9. toukokuuta ”kaikki soittaa”

Resonaari on ainutlaatuinen musiikkikoulu ja asiantuntijakeskus, joka on edistänyt musiikinopetuksen tasa-arvoa yli 20 vuoden ajan periaatteellaan "kaikki oppivat soittamaan".  

Resonaari soi -konsertit ovat osa Resonaarin musiikkikoulun demokraattisen musiikinopetuksen periaatetta. Konserteissa musiikkikoulun 27 bändiä ja solistit pääsevät parrasvaloihin näyttämään taitonsa Savoy-teatterin monisatapäiselle yleisölle. Kahdessa konsertissa esiintyy 130 Resonaarin oppilasta yhdessä tunnettujen artistien kanssa. Vierailevat artistit ovat yllätys, joka paljastuu vasta illan aikana.

Suurin osa Resonaarin oppilaista on kehitysvammaisia. Muita erityisryhmiä edustavat mm. liikunta- ja näkövammaiset, oppimishäiriöistä kärsivät sekä mielenterveyskuntoutujat. Uusi kasvava kohderyhmä on seniorit.

Bändissä soittamisella on Resonaarin opetuksessa keskeinen rooli. Yhdessä soittaminen on hauskaa, mutta se kehittää myös oppilaiden sosiaalisia taitoja. Soittotaito nostaa itsetuntoa ja rikastuttaa elämää merkittävällä tavalla. Resonaarin kaksi oppilasta sanoittavat musiikin merkitystä itselleen näin:

”Musiikki auttaa mua selviytymään tästä elämästä ja se tuo väriä mun jokaiseen arkipäivään.” - Eero

”Musiikki edistää mielenterveyttä ja mielenrauhaa.” - Miguel

Lisää oppilaiden kommentteja voit katsoa täältä: https://youtu.be/Zjk4RZC2gWU  

Maailman parasta erityismusiikinopetusta

Taiteen perusopetusta antavassa Resonaarin musiikkikoulussa on tällä hetkellä noin 300 oppilasta. Resonaari palvelee myös erityisryhmien musiikkikasvattajia ja -opettajia, jotka käyttävät musiikkia työssään erityisryhmien parissa.

Resonaarin johtajat Markku Kaikkonen ja Kaarlo Uusitalo ovat tehneet uraauurtavaa työtä erityismusiikinopetuksen saralla. He ovat saaneet lukuisia palkintoja ja tunnustusta työstään. Uusitalon kehittämät, helposti omaksuttavat kuvionuotit ovat innovaatio, jota käytetään apuna opetuksessa.

Resonaarin ansiosta satojen kehitysvammaisten ja muiden erilaisten oppilaiden elämä on parantunut, samoin heidän asemansa yhteiskunnassa. Resonaarin seitsemän oppilasta työskentelee ammattimuusikkoina Resonaarigroup-yhtyeessä

Lippuja konsertteihin voi ostaa Lippupisteen verkkokaupasta www.lippu.fi / puh. 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm) tai Savoy-teatterin lipunmyynnistä, puh. 09 310 12000 (pvm).

Lisätiedot:

Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen, 0400 766 712, markku.kaikkonen@resonaari.fi

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

http://www.resonaari.fi, konsertista twiitataan #resonaarisoi