×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Tvåspråkig sommarkonsert: Allsång i Tempelplatsens kyrka 14.6. kl.18

HelsingforsMission ordnar redan för fjärde året i rad den omtyckta Allsång-sommarkonserten i Tempelplatsens kyrka. Konserten är öppen för alla intresserade och inträdet är gratis.

–Den här konserten är den enda i sitt slag. Programmet är väldigt mångsidigt samtidigt som kvaliteten är hög och stämningen varm. Publiken får sjunga med och alla sånger har verser på båda språken, berättar Inna Vintturi musikansvarig vid HelsingforsMission, som planerat konserten.

Idén till sommarkonserten föddes som en följd av att Allsång-stunderna vid HelsingforsMission blivit så populära bland seniorerna. Inna Vintturi berättar att Allsång och Laula kanssamme -sångstunderna sammanför hundratals seniorer varje vecka. Att sjunga tillsammans, umgås och dricka kaffe fungerar humörhöjande för de flesta.

 – Med den här konserten vill vi erbjuda samma möjlighet för människor i alla åldrar och samtidigt tacka de seniorer som varit med under året. Sångerna och psalmerna sjungs på både finska och svenska – en självklarhet vid en tvåspråkig organisation, anser Vintturi.

–De svenskspråkiga seniorer som deltog i konserten i fjol var väldigt glada över att få sjunga på sitt eget modersmål. Det vill vi hålla fast vid.

På konserten uppträder den charmerande manskören Papas no mamas, som varit efterfrågad bland dem som känner till kören. Utöver det blir det bland annat orgelmusik, flöjtsolo, solosång och ett uppträdande av gruppen En somrig kvartett.

–Det viktigaste är ändå att människor ska få sjunga av hjärtans lust. Därför har vi valt de mest kända sommarsångerna som allsång. Alla ska få känna att ”den här sången känner jag igen och vill sjunga”, säger Vintturi.

Tilläggsinformation:

Musikansvarig vid HelsingforsMission Inna Vintturi,  050 337 4896

Kommunikationschef Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi