×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Yhteinen lounashetki piristää 140:tä senioria Helsingissä

HelsinkiMissio taistelee yksinäisyyttä vastaan monin tavoin. Keskiviikkona 22.6. järjestetään maksuton lounastapahtuma 140 seniorille Tapahtumahotelli Huoneessa Jätkäsaaressa.

Lounastapahtuman idea sai alkunsa kun suosittu bloggari Emilia Åberg alkoi kirjoittaa tarinoita vanhasta isästään, josta hän on huolehtinut jo yli 15 vuoden ajan. Isänimerimies-blogissa Åberg kirjoittaa koskettavia tarinoita isän ja tyttären yhteisestä taipaleesta.

– Haluan, että jokaisella olisi mahdollisuus tuntea itsensä tärkeäksi. Suomessa elää paljon vanhuksia yksin ilman mitään tukiverkostoa tai ainuttakaan ystävää jonka kanssa puhua. Siksi halusin järjestää tapahtuman heille. Ideaa lähti kanssani toteuttamaan HelsinkiMissio, joka on ollut tärkeässä roolissa myös oman isäni elämässä, Åberg kertoo. 

Åberg otti yhteyttä HelsinkiMissioon, jonka avulla kutsu välitettiin järjestön avun ja toiminnan piirissä oleville senioreille. Bloggarin ja järjestön yhteistyön hedelmänä toteutuu Hyvän mielen lounas keskiviikkona 22.6.  Åberg myös keräsi varoja yksityisiltä ja yrityksiltä tapahtuman toteuttamiseksi.

Yhteisellä aterialla syntyy helposti yhteys toiseen ihmiseen

HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen kertoo ilahtuneensa Emilia Åbergin ideoimasta tempauksesta.

– Iloitsen Emilian ideasta ja halusta auttaa senioreja tällä tavoin. Tällaiset teot muuttavat kaupunkiamme myötätuntoisemmaksi, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen.

Hyvän mielen lounaalla 140 senioria pääsee syömään laadukkaaseen ravintolaan. Yhdessä syöminen on ilo, johon monella yksin asuvalla ja huonosti liikkumaan pääsevällä seniorilla ei ole mahdollisuuksia.

– Ruoka yhdistää ihmisiä. Tapaamme ihmisiä lounailla ja illallisilla. Monille vanhuksille ei ole kuitenkaan helppoa lähteä noin vain ulos syömään joko fyysisten esteiden tai pienten tulojen takia. Hyvän mielen lounaalla haluamme ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia ja tarjota heille tilaisuuden, jossa he pääsevät ulos nauttimaan sekä ruoasta että toisten ihmisten seurasta, Åberg kertoo.

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka taistelee aikamme suurinta köyhyyttä, yksinäisyyttä vastaan satojen vapaaehtoisten ja ammattiavun voimin. Sen toiminta-alaa ovat seniorityö, nuorten kriisityö, lapsiperhetyö sekä työ erityisryhmien parissa.

Lisätietoja:

Emilia Åberg, 050 568 6567, emilia.aberg@huone.fi

HelsinkiMissio: Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi