×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

DELA DIN VÄRLD, DU BLIR INTE ENSAM

Du är inte ensam. Ring oss mån–tors kl 9–11, tfn 045 341 0574, eller kontakta oss per e-post på adressen krisjouren@helsinkimissio.fi. Istället för att mötas ansikte mot ansikte kommer vi i huvudsak att erbjuda möten på distans.​

Behöver du stöd under coronaepidemin? Karantänkompisen är en frivillig stödperson, som du kan diskutera allt möjligt med en gång i veckan. Läs mer >

 
De sagda orden har betydelse

Vi stöter alla på motgångar i något skede av vårt liv. Ingen borde behöva bli ensam med sitt illamående.

Sorg och nedstämdhet  underlättas ofta av att man får tala om det. Ibland är det lättare att tala med en utomstående om svåra saker.

Krisjouren för unga erbjuder avgiftsfritt och konfidentiellt samtalsstöd för 12-29 åriga unga och unga vuxna samt deras familjer. Du kan komma hit ensam, tillsammans med din partner, familjemedlem eller en vän. Du bestämmer vad du vill tala om. Vi finns här för dig.

Ring oss mån–tors kl 9–11, tfn 045 341 0574.

Krisjouren för ungas reception på Albertsgatan 33 är stängd för att minska spridning av coronavirus. Istället för att mötas ansikte mot ansikte kommer vi att erbjuda möten via nätet.

Kom som du är

Krisjouren för unga är inte en läkarstation. För att komma till oss behöver du alltså ingen remiss eller diagnos. Ta kontakt genom att ringa vår jourtelefon eller kom på besök utan tidsbeställning under jourtid. Du kan också kontakta oss per e-post. Vi finns i Helsingfors, men det spelar ingen roll var du bor eller varifrån du kommer. Med oss kan du tala om vad som helst som är viktigt för dig. Ingen kris eller svårighet är för liten för att ta kontakt med oss.  

Till Krisjouren för unga kan du komma individuellt, i par, tillsammans med din familj eller med ditt övriga nätverk. Du kan säga ditt namn eller så kan du låta bli att säga det. Huvudsaken är att du kommer, just sådan som du är.

Vi är fyra stycken krisarbetare som arbetar här och vanligtvis kan man få tid bokad mellan kl 8-15.

Individuella besök

Under det första besöket kartlägger vi din situation och ditt behov av hjälp. Målsättningen är att hitta...

Gruppverksamhet

Ett sätt att reflektera över din livssituation är att tala om den i grupp. Att höra andra dela med sig av...

Parbesök

Inga parförhållanden är helt problemfria. Krisjouren för unga hjälper även unga personer att hantera...

Familjebesök

Syftet med familjesamtalen är att stöda din familj att hitta och ta i bruk familjens egna resurser för att...

Karantänkompisen

Vill du tala regelbundet med en trygg vuxen i telefon eller på datorn? Karantänkompisen är en frivillig stödperson, som du kan diskutera allt möjligt med en gång i veckan.

Stödperson för unga

Vår stödpersonverksamhet med ett år långa stödrelationer fortsätter. Under coronaepidemin inleds nya stödrelationer via träffar på distans.

Sök hjälp i tid

Skolsamarbete

Vi vill nå ut till unga och unga vuxna i både informativt och förebyggande syfte. Därför samarbetar vi med högstadier, gymnasier, yrkesskolor och högskolor. Den informativa delen går ut på att vi berättar om vår verksamhet, vad vi gör och hur vi jobbar.

Vår personal

Välkommen till Krisjouren för unga!

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp?

Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig och ser om vi kan hjälpa.

Hitta till oss

Kom till hörnet av Albertsgatan och Kalevagatan.

Kom in genom porten.
 

Ingången ligger till vänster efter portgången. Anmäl dig i receptionen. Välkommen!