×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Gruppverksamhet

Gruppverksamhet är ett sätt att bearbeta din livssituation. I Jag räcker till -grupperna strävar vi efter att öka självförståelsen och stärka självmedkänslan. I gruppen arbetar vi genom diskussion, övningar och hemuppgifter. Här nedan hittar du beskrivningar av aktuella grupper. 

Gruppen: "JAG RÄCKER TILL MED ANDRA OCH ENSAM"

Under pandemitiden har var tredje person upplevt ensamhet. Är det här något som du känner igen dig i?

Den här gruppens mål är att öka självförståelsen för de egna tankarna, känslorna, handlingarna och på så sätt öka självmedkänsla och minska ensamhet. Målet är även att få verktyg för att påverka fysiska upplevelser som spänningar eller andra former av stress som tar sig uttryck i kroppen. Bland annat dessa olika teman behandlas i gruppen: 

  • självmedkänsla 
  • självkritik 
  • emotionell ensamhet 
  • avslappningsrutiner 

För vem: Du som är i åldern 18 – 29 år. 
Plats:  Vi träffas LIVE i Krisjouren för ungas utrymmen, Albertsgatan 33, Kampen 
Tidpunkt: OBS NY TID! Varje tisdag 26.10 – 30.11 kl. 15.30 – 17.30, sammanlagt 6 träffar 
 

Gruppen: JAG RÄCKER TILL – EN GRUPP FÖR UNGA VUXNA 
Vill du bli mera vän med dig själv, sänka dina krav och minska din självkritik? Hur talar du till dig själv, märker du att du kan vara strängare mot dig själv än mot dina vänner? Den här gruppens mål är att öka självförståelsen för de egna tankarna, känslorna, handlingarna men också för fysiska upplevelser som spänningar eller andra former av stress som tar sig uttryck i kroppen. 
Bland annat dessa olika teman behandlas i gruppen: 

  • Självkritik                       
  • Stress 
  • Självmedkänsla           
  • Avslappningsrutiner 

FÖR VEM: dig som är mellan 18–29 år 
PLATS: på distans via Microsoft Teams 
TIDPUNKT: onsdagar 3.11–8.12.2021 klo 16-18, sammanlagt 6 träffar 

Boka tid hos en krisarbetare online om du är intresserad av gruppverksamheten. Välj Krisjouren för unga som verksamhetsplats och sedan tjänsten Samtalstid för den som är intresserad av Jag räcker till -gruppverksamhet. Välj den tidpunkt som passar dig och fyll i dina kontaktuppgifter. Max 8 deltagare per grupp.

Boka tid hos en krisarbetare online om du är intresserad av gruppverksamheten. Välj Krisjouren för unga som verksamhetsplats och sedan tjänsten Samtalstid för den som är intresserad av Jag räcker till -gruppverksamhet. Välj den tidpunkt som passar dig och fyll i dina kontaktuppgifter.

 

Vänligen avboka din tid senast 24 h innan mötet via länken i bokningsbekräftelsen, ifall du får förhinder. På så sätt kan du överlåta din tid åt någon annan som behöver den.

Se också: Jag räcker till – en guide till självmedkänsla > 
  
Kommentarer om gruppens betydelse från deltagare:

”I gruppen blir det ett äkta möte med ledare och gruppmedlemmar som bryr sig. Man blir hörd och till och med accepterad trots sina egna problem och brister.”

"Gruppmedlemmarnas stöd, erfarenheter och input. Det gjorde att jag bland annat fick en kontext i mitt liv."