×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Gruppverksamhet

Gruppverksamhet är ett sätt att bearbeta din livssituation. I Jag räcker till -grupperna strävar vi efter att öka självförståelsen och stärka självmedkänslan. I gruppen arbetar vi genom diskussion, övningar och hemuppgifter. Här nedan hittar du beskrivningar av aktuella grupper. 

Gruppen: JAG RÄCKER TILL MED ANDRA OCH ENSAM 

Är det okej för dig att vara ensam en kväll eller känns det svårt?

Känner du dig ofta utanför i ett sammanhang eller kommer du att tänka på situationer då du känner dig ensam i dina nära relationer?

Vill du bli mera vän med dig själv, hantera dina krav och minska din självkritik?

Om du känner igen dig i någon av de här frågorna kunde kamratsstödsgruppen ”Jag räcker till med andra och ensam”  vara något för dig att ta del av. Ensamhet är något vi alla känner i olika situationer och livsskeden men om det pågår en längre tid har det en negativ inverkan på våra liv.

Den här gruppens mål är att öka självförståelsen för de egna tankarna, känslorna, handlingarna och på så sätt öka självmedkänsla och minska ensamhet. Målet är även att få verktyg för att påverka fysiska upplevelser som spänningar eller andra former av stress som tar sig uttryck i kroppen.

Genom diskussion, övningar och hemuppgifter arbetar vi i gruppen på ett konkret sätt med följande teman:

  • självmedkänsla
  • självkritik
  • emotionell ensamhet
  • avslappningsrutiner

För vem: Du som är i åldern 18 – 29 år.

Plats: Krisjouren för unga, Albertsgatan 33, Kampen

Tidpunkt: Varje tisdag 1.3 – 5.4.2022 kl. 15.30 – 17.30, sammanlagt 6 träffar

 

Gruppen: JAG RÄCKER TILL – EN GRUPP FÖR UNGA VUXNA 
Vill du bli mera vän med dig själv, sänka dina krav och minska din självkritik? Hur talar du till dig själv, märker du att du kan vara strängare mot dig själv än mot dina vänner? Den här gruppens mål är att öka självförståelsen för de egna tankarna, känslorna, handlingarna men också för fysiska upplevelser som spänningar eller andra former av stress som tar sig uttryck i kroppen. 
Bland annat dessa olika teman behandlas i gruppen: 

  • Självkritik                       
  • Stress 
  • Självmedkänsla           
  • Avslappningsrutiner 

FÖR VEM: dig som är mellan 18–29 år 
PLATS: på distans via Microsoft Teams 
TIDPUNKT: onsdagar 26.1.2022 – 9.3.2022 klo 16-18, sammanlagt 6 träffar  (paus under den nylänska sportlovsveckan 23.2)

Boka tid hos en krisarbetare online om du är intresserad av gruppverksamheten. Välj Krisjouren för unga som verksamhetsplats och sedan tjänsten Samtalstid för den som är intresserad av Jag räcker till -gruppverksamhet. Välj den tidpunkt som passar dig och fyll i dina kontaktuppgifter. Max 8 deltagare per grupp.

Boka tid hos en krisarbetare online om du är intresserad av gruppverksamheten. Välj Krisjouren för unga som verksamhetsplats och sedan tjänsten Samtalstid för den som är intresserad av Jag räcker till -gruppverksamhet. Välj den tidpunkt som passar dig och fyll i dina kontaktuppgifter.

 

Vänligen avboka din tid senast 24 h innan mötet via länken i bokningsbekräftelsen, ifall du får förhinder. På så sätt kan du överlåta din tid åt någon annan som behöver den.

Se också: Jag räcker till – en guide till självmedkänsla > 
  
Kommentarer om gruppens betydelse från deltagare:

”I gruppen blir det ett äkta möte med ledare och gruppmedlemmar som bryr sig. Man blir hörd och till och med accepterad trots sina egna problem och brister.”

"Gruppmedlemmarnas stöd, erfarenheter och input. Det gjorde att jag bland annat fick en kontext i mitt liv."