×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Samtals- och krishjälp för unga

Krisjouren för unga erbjuder avgiftsfritt kortvarigt samtalsstöd med en krisarbetare. Vi betjänar ungdomar och unga vuxna i åldern 12–29 år.

Tarjoamme keskusteluapua myös suomeksi >

We also offer counselling in English >

Ta kontakt med Krisjouren för unga om du har bekymmer och du vill ha konfidentiellt samtalsstöd för dig själv eller tillsammans med din partner. Du behöver ingen remiss eller diagnos, du behöver inte bo i Helsingfors och om du vill får du vara anonym. Med våra yrkeshjälpare kan du tala om vad som helst som är viktigt för dig, en kris i ditt liv eller sådant som du oroar dig över i hur du eller en närstående person mår. Genom vårt ensamhetsarbete kan du också få hjälp med upplevd ensamhet. Avsikten med våra träffar är att öka och upprätthålla välmående samt förebygga upplevelsen av att lämnas ensam i en utmanande livssituation.

Under vårt första möte kartlägger vi tillsammans med dig din situation och dina önskemål om samtalsstöd. Det första mötet sker per telefon, varefter du har möjlighet att få samtalsstöd 1–5 gånger. Tillsammans sätter vi ett mål för dina besök med utgångspunkt i din situation och dina önskemål. Om vår hjälp inte räcker till för dig funderar vi tillsammans vilken tjänst som skulle vara till största nytta för dig och hur det är bäst att gå vidare.

Boka en telefontid

Boka en telefontid hos en krisarbetare via webbkalendern nedan. Krisarbetaren ringer dig. Välj Krisjouren för unga som verksamhetsplats, välj sedan den tjänst och tidpunkt som passar dig och fyll i dina kontaktuppgifter. Boka din tid enbart med ditt förnamn. Då tidsbokningen lyckats får du ett bekräftelsemeddelande. Om det inte går att öppna kalendern, uppdatera sidan och pröva pånytt.

Om du inte kan boka tid i vår webbkalender kan du fylla i kontaktblanketten nedan på sidan. Vi svarar på din kontakttagning inom fem vardagar.

Vänligen avboka din tid senast 24 h innan mötet via länken i bokningsbekräftelsen, ifall du får förhinder. På så sätt kan du överlåta din tid åt någon annan som behöver den.

Obs. Om du har en vårdkontakt i anknytning till ditt mentala välmående ska du i första hand ta kontakt med ditt eget vårdställe eller din kontaktperson. Krisjouren för ungas tjänster är inte sjukvård. Ta kontakt med HUS' jourmottagningar i akuta krissituationer. I nödsituationer ska du alltid ringa 112.

Är du en samarbetspartner, eller en anhörig som är orolig för en ung person i din omgivning? Då kan du ta kontakt med oss genom att fylla i kontaktblanketten.