×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Skolsamarbete

Vi vill nå ut till unga och unga vuxna i både informativt och förebyggande syfte. Därför samarbetar vi med högstadier, gymnasier, yrkesskolor och högskolor. Den informativa delen går ut på att vi berättar om vår verksamhet, vad vi gör och hur vi jobbar. Det förebyggande arbetet bygger på tanken att ge ungdomar och unga vuxna kunskap och metoder för hur man kan stärka sitt eget psykiska välmående. Alla workshops kan förverkligas live eller på distans. Innehållet anpassas enligt önskemål.

Vi kan erbjuda följande alternativ:

Krisjourens workshop.
Boka in Krisjouren för ungas workshop för grupper. Vi berättar kort om vår verksamhet, men fokuserar huvudsakligen på ett tema. Tidigare teman har varit psykiskt välmående, stresshantering och bemötande av kriser. Målsättningen är att lyfta fram hur var och en med små medel kan förbättra och förstärka sitt välmående. Vi samtalar och gör övningar. Fördjupat, diskuterande och praktiska råd för var och en.

 

Ordna dagsverksinsamling. 
HelsingforsMissions krisarbete, stödpersoner och gruppverksamhet hjälper både ungdomar och seniorer. Genom att delta i vår dagsverksinsamling kan eleverna i er skola hjälpa oss att hjälpa. Att arbeta till förmån för andra ger glädje, stärker vi-andan och utvecklar empatiförmågan, vilket också forskning visar att gagnar en i livet.

Vilket format passar er bäst? All vår verksamhet är avgiftsfri.

Kontakt och förfrågningar gällande skolsamarbetet:

krisjouren@helsinkimissio.fi