×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Skolsamarbete

Vi vill nå ut till unga och unga vuxna i både informativt och förebyggande syfte. Därför samarbetar vi med högstadier, gymnasier, yrkesskolor och högskolor. Den informativa delen går ut på att vi berättar om vår verksamhet, vad vi gör och hur vi jobbar. Det förebyggande arbetet bygger på tanken att ge ungdomar och unga vuxna kunskap och metoder för hur man kan stärka sitt eget psykiska välmående. Alla workshops kan förverkligas live eller på distans. Innehållet anpassas enligt önskemål.

Vi kan erbjuda följande alternativ:

Krisjourens workshop.
Boka in Krisjouren för ungas workshop för grupper. Vi berättar kort om vår verksamhet, men fokuserar huvudsakligen på ett tema. Tidigare teman har varit psykiskt välmående, stresshantering och bemötande av kriser. Målsättningen är att lyfta fram hur var och en med små medel kan förbättra och förstärka sitt välmående. Vi samtalar och gör övningar. Fördjupat, diskuterande och praktiska råd för var och en.

Den ensamma, den utfrysta och de gemensamma - ett diskussionsmaterial för grupper.
Vi erbjuder ett innehåll om att motverka ensamhet och mobbning samt stärka en gemenskap mellan olika individer i en grupp. Lämpar sig speciellt bra för tutorer och stödelever. Målsättningen är att lyfta fram hur vi kan bemöta varandra på ett sensitivt och bejakande sätt och när olika individer bär på olika utmaningar.

 

Balans – från stresshantering till balans i vardagen.  
Ett innehåll som informationsmässigt fokuserar på väldigt vardagliga saker - vikten av att sova, äta mångsidigt och röra på sig lite grann. Vardagen är en oerhört viktig del av våra liv, och hur vi lever ut vardagen har en stor inverkan på hur bra vi upplever att vi har det. Något händer då man reflekterar över hur man själv, personligen förhåller sig till dessa saker. Vad vill jag uppnå? Vad fungerar redan?

Morgonsamling om ensamhet. 
En större samling med en kort presentation av Krisjouren för ungas verksamhet är ett mycket bra sätt att nå stora mängder ungdomar och göra dem medvetna om att vår verksamhet finns tillgänglig för dem. Allt fler nämner att de hört om Krisjouren för unga i samband med att krisarbetaren besökt antingen deras egen eller en väns skola.

 

Ordna dagsverksinsamling. 
HelsingforsMissions krisarbete, stödpersoner och gruppverksamhet hjälper både ungdomar och seniorer. Genom att delta i vår dagsverksinsamling kan eleverna i er skola hjälpa oss att hjälpa. Att arbeta till förmån för andra ger glädje, stärker vi-andan och utvecklar empatiförmågan, vilket också forskning visar att gagnar en i livet.

Vilket format passar er bäst? All vår verksamhet är avgiftsfri.

Kontaktperson för skolsamarbetet:

Jens-Peter Cavonius
Krisarbetare, skolsamarbete
045 341 7552

Välkommen att boka in en tid för ett möte eller för en workshop via min elektroniska kalender: KRISJOURENS SKOLBESÖK.
Du når mig också med epost: jens-peter.cavonius@helsinkimissio.fi