×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Skolsamarbete

Vi vill nå ut till unga och unga vuxna i både informativt och förebyggande syfte. Därför samarbetar vi med högstadier, gymnasier, yrkesskolor och högskolor. Den informativa delen går ut på att vi berättar om vår verksamhet, vad vi gör och hur vi jobbar. Det förebyggande arbetet bygger på tanken att ge ungdomar och unga vuxna kunskap och metoder för hur man kan stärka sitt eget psykiska välmående.

Vi kan erbjuda följande alternativ:

Morgonsamlingar. En större samling med en kort presentation av Krisjouren för ungas verksamhet är ett mycket bra sätt att nå stora mängder ungdomar och göra dem medvetna om att vår verksamhet finns tillgänglig för dem. Allt fler nämner att de hört om Krisjouren för unga i samband med att krisarbetaren besökt antingen deras egen eller en väns skola.

Må bra – lektioner. En annan möjlighet är att vi besöker en klass under en lektion. (Eller varför inte flera olika klasser under en och samma dag!) Vi berättar kort om vår verksamhet, men fokuserar huvudsakligen på ett tema. Tidigare teman har varit psykiskt välmående, stresshantering och bemötande av kriser. Målsättningen är att lyfta fram hur var och en med små medel kan förbättra och förstärka sitt välmående. Vi samtalar och gör övningar. Fördjupat, diskuterande och praktiska råd för var och en.

Balans – från stresshantering till balans i vardagen. Ett större paket på cirka 10 lektioner som informationsmässigt fokuserar på väldigt vardagliga saker - vikten av att sova, äta mångsidigt och röra på sig lite grann. Vardagen är en oerhört viktig del av våra liv, och hur vi lever ut vardagen har en stor inverkan på hur bra vi upplever att vi har det. Något händer då man reflekterar över hur man själv, personligen förhåller sig till dessa saker. Vad vill jag uppnå? Vad fungerar redan?

Besök Krisjouren för unga. Ni är välkomna att besöka oss på Albertsgatan. Vi kan ta emot upp till 60 personer. Vi visar våra utrymmen och berättar om vårt arbete. Det går bra att kombinera med något tema från Må bra-lektionerna. Speciellt vänelevs- och tutorgrupper har haft nytta av dylika besök, eftersom det blir lättare att berätta för andra elever om var man kan få hjälp när man själv varit på plats och ställe. Sänker tröskeln för att be om hjälp när man behöver det.

Vilket format passar er bäst? All vår verksamhet är avgiftsfri.

Kontaktperson för skolsamarbetet:

Oscar Lehtinen
Krisarbetare, skolsamarbete
045 341 0514