×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Aineettomalla aikalahjalla voi ilahduttaa sekä ystävää että yksinäistä avuntarvitsijaa

Sosiaalialan järjestö HelsinkiMission aineettomat Aikalahjat ovat eettinen ja ekologinen vaihtoehto tavaralahjoille.

Aikalahja-nimi tulee siitä, että lahjan tuotolla HelsinkiMissio pystyy järjestämään vapaaehtoisen tai ammattiauttajan aikaa ja läsnäoloa yksinäiselle avuntarvitsijalle.

Tänä vuonna Aikalahjoilla on tavallistakin suurempi merkitys, sillä korona-aika on lisännyt ja pahentanut sekä nuorten että seniorien yksinäisyyttä, sanoo HelsinkiMission varainhankintapäällikkö Niina Frösén.

– Tilanteen vakavuutta kuvaa se, että avunpyyntöjä on tullut huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Vapaaehtoisemme ovat esimerkiksi antaneet asiointi- ja ulkoiluapua senioreille lähes 4 000 kertaa. Se on kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna, Frösén kertoo.

Aikalahjoja ostamalla voi vähentää yksinäisyyttä. Aikalahjojen tuotot mahdollistavat muun muassa uusien vapaaehtoisten rekrytoinnin ja koulutuksen. Vapaaehtoisia tarvitaan niin keikka-auttamiseen, Aamukorva-puhelimeen kuin tukihenkilöiksikin.

–  Joulu usein syventää yksinäisyyttä. Silloin jutteluhetki Aamukorva-vapaaehtoisen tai tukihenkilön kanssa voi merkitä yksinäiselle tavattoman paljon, Frösén sanoo.

HelsinkiMission verkkosivulla on tarjolla erilaisia ja -hintaisia Aikalahjoja senioreiden, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseen. Aikalahjan antaja voi valita mieleisensä sähköisen joulukortin, jolla voi lähettää hyvän joulun toivotuksen perinteisten joulukorttien sijasta.

Aikalahjoja voi hankkia verkkosivulta helsinkimissio.fi/aikalahjat

Lisätiedot:

varainhankintapäällikkö Niina Frösén, 044 735 5138, niina.frosen@helsinkimissio.fi             

 

10.12.2020