×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

HelsinkiMissio tarjoaa nuorille apua koko kesän ajan

Apu on keskusteluapua ammattilaisen kanssa, vapaaehtoisen tukihenkilön tukea ja yksinäisyystyötä, jolla lievennetään haitallista yksinäisyyden kokemusta. HelsinkiMission ammattiauttajat jalkautuvat myös Jodeliin.

–  Moni nuori kokee, että hänen huolensa ei ole kyllin vakava, jotta siihen olisi lupa hakea apua. Huolien kanssa ei kuitenkaan pidä jäädä yksin, sillä pitkittyessään ongelmilla on taipumus pahentua, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Hänen mukaansa avun hakemisen kynnystä täytyy entisestäänkin madaltaa, jotta paluu normaaliin arkeen sujuisi jouhevasti.

Kevään poikkeustilan aikana kasvokkaisista kohtaamisista piti luopua. Sen seurauksena yhteydenotot vähenivät tuntuvasti.  Apu etäyhteyksin sopi osalle nuorista hyvin, mutta kaikille nuorille se ollut oikea tapa auttaa.

Nuoren on löydettävä apu helposti

– Poikkeusoloissa nuorten voimavarat ovat kuluneet arjessa selviytymiseen, joten uudenlaisia etäpalveluja ei ole jaksettu etsiä tai kokeilla. Sopivaa paikkaa käydä luottamuksellisia keskusteluja ei ole helposti löytynyt. Onneksi moni on löytänyt realiaikaisen chatti-avun. Sen lisäksi on tärkeää, että myös pitkäkestoisempaa keskusteluapua on saatavilla, Colliander jatkaa.

Järjestön mukaan poikkeuskevät viimeistään osoitti, että apua on tarjottava nuorten haluamalla tavalla nuorille tutussa ympäristössä. Auttajatahojen on tehtävä tiivistä yhteistyötä, jotta nuori löytää tarvitsemansa avun helposti.

HelsinkiMission auttajat jalkautuvat sosiaaliseen mediaan

Nuorten aikuisten suosimassa Jodelissa nuori voi keskustella anonyymisti HelsinkiMission ammattiauttajien kanssa @mielenmaisema-kanavalla 24.6. alkaen. He ohjaavat nuoren tarvittaessa HelsinkiMission pitempikestoisen avun piiriin.

Nuoria kutsutaan myös jakamaan ja keskustelemaan omista tunteistaan ja mielenmaisemastaan. #Mielenmaisema-haastekampanja näkyy Instagramissa.

www.helsinkimissio.fi/nuori