×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

HelsinkiMission aineeton Aikalahja auttaa vähentämään yksinäisyyttä

HelsinkiMission aineettomat Aikalahjat ovat eettinen ja ekologinen vaihtoehto tavaralahjoille. Niiden avulla voi ilahduttaa lahjan saajaa ja auttaa samalla vähentämään yksinäisyyttä.

Aikalahjojen tuotolla HelsinkiMissio järjestää vapaaehtoisen tai ammattiauttajan aikaa ja läsnäoloa yksinäisille.

– Aikalahja on hieno tapa ilahduttaa ystävää. Aikalahjan tuotolla pystymme auttamaan yhä useampaa senioria, nuorta ja lapsiperhettä, sanoo HelsinkiMission varainhankintapäällikkö Niina Frösén.

Korona-aika on lisännyt yksinäisyyttä. Joka kolmas suomalainen kokee yksinäisyyden tunteen kasvaneen korona-aikana. Eniten tilanteesta kärsivät seniorit ja nuoret.

– Esimerkiksi tämän vuoden aikana vapaaehtoiset keikka-auttajamme ja tukihenkilömme ovat kohdanneet senioreja jo lähes 6 400 kertaa. Keskusteluavussa ja nuorten tukihenkilötoiminnassa kohtasimme nuoria viimeisen vuoden aikana lähes 10 000 kertaa.

HelsinkiMission verkkosivulla on tarjolla erilaisia ja -hintaisia Aikalahjoja seniorien, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseen. Esimerkiksi 25 euron hintainen Arjen apua -lahja mahdollistaa vapaaehtoisen avun ja vierailun yksinäiselle seniorille. Pelastusrengas nuorelle -lahjan tuotolla rekrytoidaan ja koulutetaan uusia vapaaehtoisia tukihenkilöiksi.

Aikalahjan antaja voi valita mieleisensä joulukortin, jolla voi lähettää hyvän joulun toivotuksen perinteisten joulukorttien sijasta.

–  Aikalahja ilahduttaa sekä lahjan antajaa että sen saajaa. Hyvä mieli syntyy, kun tietää jonkun yksinäisen saavan apua ja tukea, Frösén muistuttaa.

Aikalahjojen tuotot HelsinkiMissio käyttää yksinäisyyttä vähentävään työhön. Aikalahjoihin voi tutustua osoitteessa helsinkimissio.fi/aikalahjat