×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

HelsinkiMission aineeton Aikalahja auttaa yksinäistä

HelsinkiMission aineettomat Aikalahjat ovat eettinen ja ekologinen vaihtoehto tavaralahjoille.

Aikalahja-nimi tulee siitä, että lahjan tuotolla HelsinkiMissio pystyy järjestämään vapaaehtoisen tai ammattiauttajan aikaa ja läsnäoloa yksinäiselle.

– Aikalahja on hyvän mielen joululahja. Se ei kerrytä turhien tavaroiden määrää, vaan auttaa yksin jäänyttä vanhusta, nuorta tai lapsiperhettä, muistuttaa varainhankintapäällikkö Niina Frösén.

Yksinäisyys tuottaa fyysiseen kipuun verrattavaa tuskaa yksinäiselle ihmiselle. Se myös heikentää terveyttä ja kerää ympärilleen muita ongelmia, kuten köyhyyttä ja huono-osaisuutta. Yhteiskunnan kannalta yksinäisyys on iso ongelma, sillä siitä kärsii yli 400 000 ihmistä Suomessa.

– Aikalahjoja ostamalla voi vähentää yksinäisyyttä, edullisimmillaan jo kymmenellä eurolla. Sen verran maksaa Lauletaan yhdessä, joka mahdollistaa seniorille osallistumisen Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuuteen. Viikoittainen lauluhetki virkistää ja tarjoaa monelle seniorille syyn lähteä muiden seuraan, Frösén sanoo.

HelsinkiMission verkkosivulla on tarjolla erilaisia ja -hintaisia Aikalahjoja vanhusten, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseen. Aikalahjan ostaja voi valita mieleisensä joulukortin, jolla voi lähettää hyvän joulun toivotuksen perinteisten joulukorttien sijasta.

Aikalahjojen tuotot HelsinkiMissio käyttää yksinäisyyttä vähentävään työhön, esimerkiksi uusien vapaaehtoisten rekrytointiin ja koulutukseen. Aikalahjoja voi hankkia täältä