×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

I stan blir ingen ensam: HelsingforsMission erbjuder vardagsnära hjälp till svenskspråkiga helsingforsbor i senioråldern

Svenska helsingforsbor i åldern 70–85 år får ett brev från HelsingforsMission som erbjuder stöd och hjälp i vardagen av en utbildad volontär. Frivillighjälpen kan man be om per telefon eller via kontaktblanketten på vår webbplats.

Enligt seniorarbetets volontärkoordinator Tamara Bergkvist är målet med verksamheten att minska ensamhet bland äldre och öka välmåendet.

– Att en frivillig kommer på besök och man får prata en stund piggar upp och minskar känslan av ensamhet. Det är speciellt viktigt att man får hjälp och samtalssällskap på sitt eget modersmål, säger Bergkvist.

Fler frivilliga digihjälpare behövs

HelsingforsMission har över 100 utbildade svenskspråkiga volontärer som förra året gjorde 412 hjälpinsatser och var stödpersoner för 53 seniorer. Hjälpen kan bestå av promenad- eller samtalssällskap eller ledsagarhjälp i samband med ett läkarbesök. Allt oftare behöver seniorer hjälp med digitala apparater.

Behovet av hjälp är stort. Nya frivilliga utbildas igen 8.10. Sök till utbildningen på webbsidan!

I målgruppen för utskicket finns 4357 hushåll. Brevet når mottagarna veckan som börjar 23.9. Adressuppgifterna har köpts av Befolkningsregistercentralen.