×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Kirjakaverin kanssa voi keskustella äänikirjoista – poikkeustilan aikaan etäyhteyksin

HelsinkiMission keikka-apu välittää senioreille kirjakavereita yksinäisyyttä lievittämään. Kirjakaverin kanssa seniori voi keskustella kuulemastaan äänikirjasta. Palvelun mahdollisti Storytelin tekemä tuhannen äänikirjan lahjoitus.

Kirjakaveritoiminta tarjoaa yksinäiselle seniorille uuden palvelun ja vapaaehtoiselle keikka-auttajalle uuden tavan auttaa. HelsinkiMission koordinaattori toimii kirjakaverusten yhdistäjänä. Äänikirjoja jaetaan HelsinkiMission avun piirissä oleville senioreille ja vapaaehtoisille.  

– Olemme erittäin kiitollisia Storytelin lahjoituksesta ja sen myötä liittymisestä auttamisen ketjuumme, sanoo HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari. – Kaikki mahdollinen apu onkin nyt tarpeen, jotta selätämme yksinäisyyden, jota poikkeustila entisestään syventää.

Storytelin kirjapalvelu tuo kuulijan ulottuville yli 200 000 tuotteen valikoiman äänikirjoja, e-kirjoja ja podcasteja. Tarvittaessa kirjakaveri auttaa senioria myös äänikirjan lataamiseen liittyvissä haasteissa.

– Äänikirjat ovat mainio keino lievittää poikkeustilan tuomaa pelkoa ja ahdistusta. Kirjakaverin kanssa keskustelemalla myös yksinäisyys lievenee ja mieli kevenee edes hetkeksi, Kari uskoo. – Tarinoiden kuunteleminen vie muihin maailmoihin ja tuo muuta ajateltavaa poikkeustilan keskelle. Kuunnellessa voi vaikka nukahtaa ja matkustaa pois arjesta ja totutusta.