×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Kolme neljästä lopettaa väkivaltarikokset − Uusi teos esittelee tutkitusti vaikuttavan Aggredi-menetelmän

Aggredi auttaa kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöitä irti väkivallasta. Verkossa 15.9. julkaistava uutuuskirja esittelee Aggredin menetelmän ja siihen osallistuneiden kokemuksia.

Aggredi on katuväkivallantekijöihin keskittyvä työmenetelmä. Sen tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Tutkimuksen mukaan 75 prosenttia Aggredin läpikäyneistä henkilöistä lopettaa väkivaltarikokset.

Menetelmä on suunnattu 18–49-vuotiaille kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöille. Heitä ovat esimerkiksi järjestäytyneestä rikollisuudesta ja ääriliikkeistä irtaantuvat henkilöt.

”Nyt ei tarvitse joka päivä miettiä, olenkohan ensi viikolla kuollut.”

Uutuuskirja avaa Aggredin menetelmää ja johdattaa lukijan asiakastyöskentelyyn asiakkaaksi ohjautumisesta asiakassuhteen päättymiseen saakka. Kirjassa esitellään myös Aggredista tehtyä tutkimusta sekä asiakkaiden tarinoita ja kokemuksia Aggredin prosessista.

Kirja on suunnattu väkivallan parissa työskenteleville, Aggredin asiakkaille sekä kaikille väkivaltatyöstä kiinnostuneille.

–  Aggredi on ainutlaatuinen, nimenomaan suomalaiseen yhteiskuntaan kehitetty ja täällä testattu menetelmä. Siinä on otettu huomioon suomalaisen yhteiskunnan rakenteet ja lainsäädäntö. Toivomme, että uusi menetelmäkirja saa yhä useamman auttajan ja apua tarvitsevan kiinnostumaan Aggredista, sanoo HelsinkiMission väkivaltatyön päällikkö Petri Salakka.

Aggredi-menetelmä on kehitetty HelsinkiMissiossa, ja se on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006 alkaen, Kuopiossa vuodesta 2015, Turussa, Porissa ja Tampereella vuodesta 2020 sekä Lahdessa keväästä 2021 alkaen. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Aggredi-työtä koordinoivat Kuopiossa Kuopion Setlementti Puijola, Turussa Varsinais-Suomen Sininauha ry, Satakunnassa Porin Sininauha ry, Pirkanmaalla Tampereen ensi- ja turvakoti ry ja Lahdessa Lahden ensi- ja turvakoti ry.

Aggredi menetelmäkirjan ovat kirjoittaneet Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin projektisuunnittelija Chris Carling ja tohtorikoulutettava Aino Jauhiainen.

Aggredin menenetelmäopas: helsinkimissio.fi/aggredi/aggredi-menetelma

Tutkimuslähde: Katuväkivaltatyön vaikuttavuus: HelsinkiMission Aggredi-ohjelman arviointi, Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos, 2014.