×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Korona-aika uuvuttaa lapsiperheitä – HelsinkiMission luentosarjasta voimavaroja arkeen

Poikkeusolot ovat heikentäneet lapsiperheiden hyvinvointia ja lisänneet avuntarvetta. HelsinkiMissio järjestää sarjan etäluentoja perheille. Voimaa vanhemmuuteen -luennot tukevat perheitä yksinäisessä korona-arjessa.

HelsinkiMission saamissa yhteydenotoissa korostuvat perheiden uupumus ja kaipuu yhteisöllisyyteen. Kun sosiaaliset kontaktit ovat vähissä ja elämänpiiri pienentynyt, lapsiperheiden jaksaminen on kovalla koetuksella.

– Perheet ovat jaksaneet sinnitellä hienosti poikkeusoloissa jo vuoden ajan, mutta nyt monien jaksaminen alkaa olla vähissä. Kun omaa tukiverkostoa ei voi tavata samoin kuin ennen, tai jos esimerkiksi isovanhempi kuuluu riskiryhmään, kaivataan uusia keinoja arjen sujuvoittamiseksi, kommentoi HelsinkiMission Perhepalveluiden tiimivastaava Loviisa Kähönen.

HelsinkiMissio tukee perheiden hyvinvointia etäluentosarjalla Voimaa vanhemmuuteen – näkökulmia korona-arkeen. Sarjassa käsitellään lapsiperheitä koskettavia teemoja, kuten yksinäisyyttä, vanhemmuutta ja parisuhdetta. Jokainen tilaisuus alkaa asiantuntija-alustuksella, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Sarja koostuu kahdeksasta tilaisuudesta, jotka järjestetään Microsoft Teams -alustalla keskiviikkoisin klo 12–13. 

Osallistu etäluennoille: bit.ly/voimaavanhemmuuteen

Tarkemmat osallistumisohjeet löydät Facebook-tapahtumasivulta.

Asiantuntijoiden esitykset ovat katsottavissa myös jälkikäteen Facebook-tapahtumasivulla sekä HelsinkiMission Youtube-kanavalla.

Tilaisuudet järjestää HelsinkiMissio.

Asiantuntijat: HelsinkiMissio, Mieli ry., Marttaliitto, Miessakit, Parisuhdekeskus Kataja, Helsingin kaupunginkirjasto, varhaiskasvatuksen opettaja ja yksityisen päiväkotiorganisaation asiakkuusvastaava Anniina Järvenpää

 

LUENTOJEN AIHEET JA AIKATAULU

ke 17.3. klo 12–13 Yksinäisyys lapsiperheissä
HelsinkiMissio, Maria Lähteenmäki

Mitä yksinäisyys on ja miksi lapsiperheet kokevat yksinäisyyttä? Voiko yksinäisyyden kokemukseen vaikuttaa? HelsinkiMission yksinäisyystyön asiantuntija Maria Lähteenmäki pysähdyttää pohtimaan yksinäisyyttä ja keinoja sen lievittämiseen. Hän kertoo myös HelsinkiMission yksinäisyystyöstä, joka auttaa vähentämään yksinäisyyttä.

 
ke 24.3. klo 12–13 Miten huolehdin omasta ja perheeni hyvinvoinnista?

Mieli ry, Marja Uotila

Korona-aika koettelee mielenterveyttä, mutta mielenterveys vaihtelee normaalistikin elämän eri tilanteissa. Mitkä asiat ovat mielenterveyden perustaa? Entä mikä auttaa jaksamaan, kun tapahtuu jotain sellaista, johon itse ei voi vaikuttaa? Miten vahvistaa omia ja koko perheen voimavaroja? Tilaisuuden alustaa MIELI ry:n projektipäällikkö, psykoterapeutti Marja Uotila.

 
ke 31.3. klo 12–13 Syödään hyvin lapsiperheessä – myös poikkeusaikana

Marttaliitto, Aino Posti

Kaipaisitko helpotusta poikkeusajan ruokailuun? Etäaikana perheen ruokahuolto voi tuottaa ylimääräistä päänvaivaa. Marttojen vinkeillä valmistat terveellistä, maistuvaa ruokaa vähällä vaivalla. Tule kuulemaan Uudenmaan Marttojen kehityspäällikkö Aino Postin alustusta aiheeseen, kysymään ja keskustelemaan!

 
ke 7.4. klo 12–13 Osallistuvan isän merkitys lapselle, isyydelle, perheelle ja äidille

Miessakit, Timo Tikka

Isän ja lapsen välinen suhde on merkityksellinen lapselle, mutta myös isille. Isien mukanaolo heti lapsen alkutaipaleella mahdollistaa kiinteän suhteen isän ja lapsen välille. Meillä jokaisella on jokin suhde isyyteen: omaan isyyteen, omaan isään, lapsen isään, kumppaniin, perheen ulkopuolella olevaan isään, lapsen bonusisään. Aiheeseen johdattaa Timo Tikka Miessakeista. Miessakit ry pitää huolta miesten elämää tukevien yksilöllisten, yhteisöllisten ja yhteiskunnallisten rakenteiden vahvistamisesta miesten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

 
ke 14.4. klo 12–13 Hyvinvoiva parisuhde - lapsiperheen arjessa

Parisuhdekeskus Kataja, Riina Nissinen

Millaisilla keinoilla parisuhdetta voi arjessa vahvistaa? Mitkä asiat tukevat vanhempien jaksamista, miksi esimerkiksi rutiinit ovat tärkeitä? Kysymyksiin vastaamassa Parisuhdekeskus Kataja ry:n asiantuntija Laura Huuskonen. Kataja on pareja tukeva kansalais- ja asiantuntijajärjestö. Keskeinen työn painopiste on tukea parisuhdetta, kun perheessä on sairautta.

 
ke 21.4. klo 12–13 Taaperon kanssa kirjan ääressä: käytännön vinkkejä lukemiseen pikkulapsen kanssa

Helsingin kaupunginkirjasto, Ilona Savolainen

Ääneen lukemisella on monia hyviä vaikutuksia jo vauva- ja taaperoikäiselle lapselle. Se vahvistaa lapsen ja aikuisen suhdetta, kehittää lapsen sanavarastoa ja luo pohjaa lukutaidolle. Helsingin kaupunginkirjaston työntekijä Ilona Savolainen antaa käytännön vinkkejä pikkulapsen kanssa lukemiseen. Hän kertoo myös Helsingin kaupunginkirjaston palveluista lapsiperheille.

 
ke 28.4. klo 12–13 Kohti päiväkotia

Varhaiskasvatuksen opettaja, yksityisen päiväkotiorganisaation/Ankkalammen asiakkuusvastaava Anniina Järvenpää

Onko lapsesi päivähoidon aloitus tulossa ajankohtaiseksi? Kaipaatko lisätietoa hoitovaihtoehtoista tai käytännön asioista? Miten lasta voi valmistaa päiväkodin alkuun ja mitä konkreettisia asioita tulisi huomioida? Vinkkejä uuteen elämänvaiheeseen antaa varhaiskasvatuksen opettaja, Ankkalammen asiakkuusvastaava Anniina Järvenpää. Kysymyksiä voi esittää etukäteen tai alustuksen jälkeen.

 
ke 5.5. klo 12–13 Sinua varten – HelsinkiMission Perhepalvelut

HelsinkiMissio, Kari Koponen ja Julia Jumppanen

HelsinkiMissio tarjoaa perheille monenlaista tukea ja toimintaa. Vapaaehtoiset Perhementorit tukevat vanhemmuutta, keikka-auttajat antavat arjen apua. Albertin olohuoneessa on mahdollisuus tavata muita perheitä, saada keskusteluseuraa ja vertaistukea. Uudessa Lastensairaalassa vapaaehtoiset Perhekaverit tuovat tuulahduksen normaalia arkea sairaalamaailmaan. HelsinkiMission Perhepalvelut kohtaa jokaisen apua kaipaavan vanhemman ja perheen myötätunnolla ja kiireettömästi. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit Kari Koponen ja Julia Jumppanen esittelevät perhepalveluiden toimintaa. Tule kuulemaan ja kysymään lisää!

 

9.3.2021