×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Koronatalkoot.fi yhdistää apua vailla olevat ja auttavat järjestöt

Uusi sivusto järjestää apua helsinkiläisille koronan aiheuttamiin ongelmiin ja vaikeisiin elämäntilanteisiin Helsingin kaupungin sekä lukuisten järjestöjen yhteistyöllä. HelsinkiMissio on mukana yhteistyössä.

Helsingissä toimivat järjestöt ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet Koronatalkoot-koordinaatioyhteistyön, jonka tarkoituksena on auttaa apua tarvitsevia löytämään avun ääreen. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä.

Nyt avautuneen koronatalkoot.fi -verkkosivuston myötä apua tarvitsevan ei siis tarvitse tietää tai selvittää, mihin järjestöön oman ongelman tiimoilta tulisi olla yhteydessä. Koronatalkoot-työryhmä käsittelee avunpyynnöt ja etsii kulloiseenkin tukitarpeeseen sopivan järjestön tai tahon sekä varmistaa, että sieltä ollaan yhteydessä avunpyytäjään.

Koronatalkoot-sivuston kautta apua voi pyytää matalalla kynnyksellä. Sivustolta löytää myös Zoomissa maanantaista perjantaihin klo 14–17 toimivan Läksyjelpin, jossa opettajat ja muut aikuiset tarjoavat etänä apua läksyihin helsinkiläisille peruskoulun 1.–9.-luokan oppilaille sekä heidän vanhemmilleen. Lisäksi Koronatalkoot-sivusto kokoaa yhteen myös suoraan nuoria ja lapsia auttavat chat-palvelut, Sekasin-chatin sekä SOS Lapsikylän Apuu-chatin.

Apua järjestöjen yhteistyönä

Koronatalkoot-sivuston kautta välitettävä tuki voi olla monenlaista: kuuntelevaa ammattilaista, läksyapua, vanhempien vertaisryhmien ohjaamista verkossa, ihmisten tavoittelua puhelimitse ja sosiaalisen median avulla, ohjaamista oikean tukipalvelun piiriin ja niin edelleen. Koronatalkoot-toimintaa on tarkoitus jatkaa rajoitukset huomioiden ainakin koulujen lukukauden loppuun saakka.

Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.

Mukana olevat liki kolmekymmentä järjestöä toivovat talkoomallin ja yhteisen koordinaation leviävän myös muille paikkakunnille.

Koronatalkoot.fi