×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Koskettavia tarinoita, innostavia ideoita - seniorityön juhlaseminaari antoi paljon ajateltavaa

HelsinkiMission Senioripysäkki täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Ihminen lähelläsi -seminaarissa 29.10. juhlistettiin Senioripysäkkiä ja samalla koko monipuolista seniorityötämme.

Seminaarin puheenvuoroissa muun muassa hyvinvointijohtaja Hanna Kari valotti HelsinkiMission seniorityön historiaa, jonka juuret ulottuvat järjestömme perustamisvuoteen 1883. Ryhmäanalyytikko Aila Kauranen kertoi Senioripysäkki-ryhmiin osallistuneiden rohkaisevista kokemuksista ja ryhmän kannattelevasta voimasta. Useiden puhujien esityksissä kuultiin myös senioreiden omakohtaisia ajatuksia elämästä, yksinäisyydestä ja yksinäisyyden voittamisesta.

Vilkkaassa paneelikeskustelussa pohdittiin esimerkiksi ihanteellisen vanhuuden rakennusaineita, kyseenalaistettiin vanhuuden määritelmää ja heitettiin pallo HelsinkiMissiolle: järjestäkää senioreja, aikansa silminnäkijöitä, ryydittämään koulujen oppitunteja ja kertomaan siitä ajasta, jota nuoremmat eivät ole itse kokeneet.

Seminaarin lopuksi kuultiin Päivi Krogeruksen sydämellinen puhe, jossa hän kertoi, kuinka löysi HelsinkiMission ja vakuuttui sen työstä. Edesmenneen äitinsä toiveen mukaisesti Krogerus ohjaa osan hänen varoistaan merkitykselliseen seniorityöhön, HelsinkiMissiolle.

Lämpimät kiitoksemme luottamuksesta, ystäväläheinen Päivi Krogerus!

Kuvassa keskustelemassa toimittaja Anna-Stina Nykäsen (vas.) johdolla Päivi Krogerus, lääketieteen ja kirurgian tohtori, entinen valtioneuvoston jäsen Vappu Taipale ja ryhmäanalyytikko Aila Kauranen.