×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Livesamtal om ensamhet bland unga 15.12 – kom med!

Hurdant är det att vara ung och ensam idag? HelsingforsMission ordnar tillsammans med Yles Instagram-kanal @yle1315 ett livesamtal på Instagram tisdag 15.12.2020 kl. 19. Om ensamhet samtalar krisarbetare Oscar Lehtinen från HelsingforsMissions Krisjour för unga tillsammans med gymnasieeleverna Lotta och Regina på kanalen @yle1315. Delta i samtalet på HelsingforsMissions Instagram-konto, @helsinkimissio.

Coronaepidemin har påverkat ungas liv på många sätt. För en del har livet blivit långsammare och mer begränsat. För andra har det inneburit ökad ensamhet och minskad kontakt med gemenskaper. En del har upplevt att det egna livet har blivit smalare när man blir tvungen att tillbringa alltför mycket tid med sin rumskompis eller den man sällskapar med. Ekonomisk osäkerhet och oro inför framtiden samt passivitet och apati har också ökat på grund av coronan. Samtidigt fokuserar många universitetsstuderande väldigt mycket på sina studier, vilket syns i en ökning i antalet studieprestationer.

HelsingforsMission hjälper ungdomar med både yrkeskunniga hjälpare och utbildade frivilliga. HelsingforsMissions klienter har uttryckt sin ensamhet i coronatiden genom bland annat psykiska symptom, relationsproblem, upplevelsen av att ha blivit lämnade ensamma i krissituationer och som en ensam vandring i servicedjungeln.

Aktiva på sociala medier

I år har vi varit mycket aktiva på sociala medier för att se till att unga inte blir ensamma. Det livesamtal sin visas tisdag 15.12 är en del av en serie livesändningar där HelsingforsMissions experter talar om sådant som är aktuellt i ungas liv på Instagram.

Förutom på Instagram finns vi också på Jodel, där unga kan samtala anonymt med HelsingforsMissions yrkeshjälpare på kanalen @mielenmaisema. 

Läs mer om våra tjänster för unga: helsingforsmission.fi/ungdomar 

Följ oss på Instagram: instagram.com/helsinkimissio