×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Livesamtal om framtidsoro inför arbetslivet 16.2 – kom med!

Enligt ungdomsbarometern 2020 oroar sig unga inte för att bli utan jobb utan för att välja fel bransch och hur de ska orka. Detta har ökat sedan ungdomsbarometern 2017 och därför diskuterar vi detta med den nyblivna kulturproducenten Joel Edström (@joeyedstrom) och krisarbetare Lina Kaivos från HelsingforsMission på Instagram tisdagen 16.2.2021. Delta i samtalet på HelsingforsMissions Instagram-konto, @helsinkimissio.  

Coronapandemin har påverkat ungas liv på många sätt.  Innan coronan visste vi redan att ändringar var på väg i vårt samhälle, där vitsord ses som viktigare än intervjuer då vi söker till skolor eller till arbetslivet efter studierna. För en del har livet blivit långsammare och mer begränsat på grund av pandemin. För andra har det inneburit ökad ensamhet och minskad kontakt med gemenskaper. Detta kan resultera i bristande motivation och därmed blir det svårare att upprätthålla självdisciplinen vilket i sin tur kan bidra till framtidsoro. Så hur kan vi hjälpa oss själva och våra vänner då det är kämpigt? Det är något som diskuteras under det kommande IG-live samtalet. 

HelsingforsMission hjälper ungdomar med både yrkeskunniga hjälpare och utbildade frivilliga. HelsingforsMissions klienter har uttryckt sin ensamhet under coronatiden genom bland annat psykiska symptom, relationsproblem, upplevelsen av att ha blivit lämnade ensamma i krissituationer och som en ensam vandring i servicedjungeln. 

Aktiva på sociala medier 

I år har vi varit mycket aktiva på sociala medier för att se till att unga inte blir ensamma. Det livesamtal sin visas tisdag 16.2.2021 är en del av en serie livesändningar där HelsingforsMissions experter talar om sådant som är aktuellt i ungas liv på Instagram.

Förutom på Instagram finns vi också på Jodel, där unga kan samtala anonymt med HelsingforsMissions yrkeshjälpare på kanalen @mielenmaisema.

Läs mer om våra tjänster för unga: helsingforsmission.fi/ungdomar

Följ oss på Instagram: instagram.com/helsinkimissio