×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Metsässä et ole yksin – I’m with you

Metsä/Skogen ja HelsinkiMissio käynnistävät yhteistyön yksinäisyyttä vastaan.

Metsä/Skogen ja HelsinkiMissio ovat aloittaneet yhteistyön, jolla halutaan lievittää yksinäisyyden tunnetta metsä- ja luontokokemusten kautta. Yhdessä kuosisuunnittelija Maija Louekarin kanssa tehty mallisto I’m with You muistuttaa yhdessä kokemisen tärkeydestä. Jokaisesta paidasta lahjoitetaan 10 % HelsinkiMission työhön yksinäisyyden vähentämiseksi.

”Meidän on hyvä muistaa, että emme ole tässä maailmassa yksin, vaikka yksinäisyyden tunne joskus valtaisi mielen.  I’m with You -paidalla voi viestiä olevansa muiden tukena. Olemme samassa jamassa, yhdessä”, Maija Louekari toteaa. ”Metsä on täynnä elämää jonka havaitsemiseen pitää keskittyä ja uppoutua. Siellä voi imeä hiukan energiaa myös itseesi.”

Metsä/Skogen on uudenlainen konsepti, joka yhdistää myymälän, ravintolan, elämyspalvelut ja rauhoittumispaikan. Sen keskiössä on ekologisuus ja yhteisöllisyys. Se tuo metsän maut, tuoksut ja tunnelman kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden ulottuville.

”Metsässä et ole yksin, se voi olla voimaannuttava paikka silloinkin, kun muiden ihmisten kanssa puhuminen tuntuu mahdottomalta. Metsässä saat olla aina oma itsesi”, toteaa Metsä/Skogenin toimitusjohtaja Carita Peltonen. Peltonen tietää mistä puhuu, sillä hänen omaa toipumistaan vakavasta työuupumuksesta siivitti päivittäinen kävely metsässä.

Metsäskogenin ja HelsinkiMission yhteinen tavoite on ihmisten hyvinvoinnin lisääminen ja yksinäisyyden vähentäminen. Yhteistyöllä haetaan uusia tapoja auttaa yksinäisiä metsä- ja luontokokemusten avulla.

HelsinkiMissio tekee työtä, jotta kukaan ei jäisi kaupungissa yksin

Monille riskiryhmään kuuluville, yksin asuville ja vanhuksille poikkeusaika on katkaissut mahdollisuudet sosiaalisen kanssakäymiseen. Yksinäisyys ei kuitenkaan ole poikkeustila – siitä kärsii Suomessa joka kymmenes. Pitkittyessään yksinäisyys vaikuttaa haitallisesti sekä henkiseen että fyysiseen terveyteen.

”HelsinkiMissio auttaa nuoria, lapsiperheitä ja vanhuksia, jotka tarvitsevat arjen tukea ja apua”, kertoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander. ”Monelle kaupunkilaiselle lähimetsä on tärkeä virkistyspaikka. Meissä suomalaisissa on metsäkokemusten kautta jonkinlainen kollektiivinen mielenmaisema, joka näinä aikoina voi tarjota lohtua, virkistystä ja yhteisöllisyyden tunnetta”, hän jatkaa.

Maija Louekarin  I'm with You -paitaa voi tilata täältä. Lisäksi kutsumme kaikkia jakamaan oman metsäkokemuksen #imwithyou sosiaalisessa mediassa.