×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Moni perhe kaipaa kipeästi arjen apua – HelsinkiMission keikka-apu helpottaa lapsiperheiden tukalaa tilannetta

HelsinkiMissio ryhtyy tarjoamaan helposti saatavaa, kertaluonteista vapaaehtoisapua lapsiperheille. Perheille tarjotaan myös useita muita palveluja.

Keikka-apu on tarkoitettu arkisiin tilanteisiin, joista on vaikea yksin selviytyä. Keikka-auttajaa voi pyytää esimerkiksi lasten seuraksi kertomaan iltasadun, piirtämään ja pelaamaan yhdessä tai auttamaan läksyjen teossa. Poikkeustilan aikana auttaminen sujuu etäyhteyksin, joten sitä on mahdollisuus hakea mistä päin maata tahansa.

Helsingissä asuvilla riskiryhmiin kuuluvilla perheillä on mahdollisuus saada keikka-apua myös esimerkiksi kaupassakäyntiin.

– Poikkeustilanne on tuonut ylimääräisiä haasteita lapsiperheiden elämään. Vanhempien etätyön, lastenhoidon ja ruoanlaiton yhteensovittaminen kuormittavat jo valmiiksi kiireistä arkea, sanoo vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari.

HelsinkiMission perhementoritoiminta on osoittanut, että lapsiperheet jäävät liian usein yksin huoliensa keskelle. Perhementorit tarjoavat pitkäkestoista, säännöllistä tukea lapsiperheille, mutta Karin mukaan myös kertaluonteisesta apua kaivataan.

– Pilotoimme viime vuonna lapsiperheiden keikka-apua ja saimme kiittävää palautetta. Tämän tyyppiselle avulle on suuri tilaus.

HelsinkiMissio tarjoaa perheille myös muuta apua. Poikkeustilan jatkuessa pääsääntöisesti etäyhteyksin.

Palvelut lapsiperheille

Keikka-apu – lyhytkestoista apua arjen haasteisiin, poikkeustilan aikana etäyhteyksin. Riskiryhmiin kuuluvilla perheillä on mahdollisuus saada apua myös kaupassakäyntiin. Myös Uuden lastensairaalan perheillä on mahdollisuus saada keikka-apua.

Perhekaveri tukee Uuden lastensairaalan perheitä poikkeusolon  aikana etäyhteyksin.

Keikka-apua ja perhekaveria  voi hakea täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Perhementori – tukihenkilö, joka tarjoaa pitkäkestoista, säännöllistä tukea lapsiperheelle vähintään vuoden ajaksi. Mentoria voi hakea täyttämällä yhteydenottolomakkeen.

Albertin olohuoneen viikoittaiset musiikkituokiot Facebookissa keskiviikkoisin noin klo 10.30–11.00. Tuokiot ovat tallennettuja ja katsottavissa myös jälkikäteen.

Juttukorva – keskusteluseuraa kaiken ikäisille. HelsinkiMission työntekijät vastaavat puhelimeen maanantaista perjantaihin klo 13-15 numerossa 045 341 0504.

Karanteenikaveri – vapaaehtoisen tuke nuorelle poikkeustilanteessa etäyhteyksin. Karanteenikaveria nuori voi hakea jättämällä yhteystietonsa verkkosivulla

Yksinäisyystyö – ammattiapua aikuisille. Yksinäisyystyö tarjoaa maksuttoman ja luottamuksellisen mahdollisuuden käsitellä omaa yksinäisyyttä itsenäisen työskentelyn ja keskustelutapaamisten avulla. Työskentely tapahtuu toistaiseksi etäyhteyksin. Lue lisää ja ota yhteyttä