×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Nästan 600 möten i juni-juli vid HelsingforsMissions Krisjourer

Ungdomar har också under sommarmånaderna fått avgiftsfri samtalshjälp med en professionell hjälpare vid Krisjouren för unga och Nuorten Kriisipiste. Behovet av psykiskt stöd är stort oberoende av årstid. För många kan situationen till och med förvärras då vardagsrutinerna tar paus över sommaren, och de redan knappa mentalvårdstjänsterna krymper ytterligare under semestern.

– Många unga har sökt sig till oss under sommaren. Det är fint att så många ungdomar har hittat våra tjänster och modigt sökt hjälp för sina problem, säger krisarbetare Taina Salovuori.

De ungdomar som sökt hjälp vid Krisjourerna lider bland annat av ångest, depression, olika stressymtom, panikångest, rädslor, sömnsvårigheter, relationsproblem och ensamhet. Klienterna är i huvudsak unga vuxna, i medeltal 22-åringar.

HelsingforsMissions sommarkampanj har inbringat nästan 150 000 euro hittills

HelsingforsMissions sommarkampanj ”Nu är den unga lite trött” lyfte fram den prestationsstress som prövar många ungdomars mentala hälsa. Syftet med kampanjen är att samla donationer för organisationens ungdomsarbete vid Krisjourerna och stödpersonsverksamheten. Kampanjen fortsätter och du kan fortfarande göra donationer via våra hemsidor.

Verksamhetsledare Tuula Colliander gläder sig över det varma mottagande kampanjen fått.

– Temat har berört publiken starkt. De ungas nöd ligger många nära hjärtat – hundratals givare har redan gett sitt bidrag till vårt hjälpande arbete med ungdomar.

Enligt Colliander har HelsingforsMission fått 550 nya månadsgivare i maj-juli.

– Det är ett fantastiskt antal regelbundna supportrar för vårt arbete, och vi är tacksamma för var och en av dem. Vi kan erbjuda mer heltäckande tjänster för barn och ungdomar redan i augusti och under hösten.

– Vi kommer åter att kunna öppna vår nationella telefonjour, som våra resurser inte har räckt till för på flera månader. Våra Krisjourer betjänar hjälpbehövande ungdomar per telefon från måndag till torsdag kl. 9-11 från och med den 6 augusti, berättar Colliander.

– Även vårt samarbete med skolorna fortsätter under hösten. Vi besöker läroinrättningarna och behandlar teman som psykisk hälsa och olika kriser med hjälp av workshops. På hösten börjar dessutom tre finskspråkiga stödgrupper för ungdomar, kompletterar Salovuori.