×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Sommaren kan öka ångesten – Nuorten kriisipiste och Krisjouren för unga hade över 600 möten i juni och juli

Nuorten kriisipiste och Krisjouren för unga vid HelsingforsMission har kunnat erbjuda samtalsstöd åt unga också på sommaren utan långa väntetider. Oberoende av vilken tid på året det är finns ett stort behov för samtalsstödet som de två enheterna erbjuder.

- Under sommarmånaderna kunde vi se en ökning av välmåendet hos 73 % av våra klienter, berättar Taina Salovuori, krisarbetare och teamansvarig vid Kriisipiste.

Hon berättar också att två tredjedelar av de unga inte behövde hänvisas vidare till fortsatta stödtjänster, utan den kortvariga samtalshjälpen var tillräcklig.

Till Nuorten kriisipiste och Krisjouren för unga kan de unga komma utan tidsbokning, diagnos eller remiss. Hjälpsökandet har gjorts så lätt som möjligt.

- De unga vi har träffat har gett positiv feedback för att de så snabbt får träffa en krisarbetare. Det är betydelsefullt för dem att hjälpen finns där då de har beslutat sig för att söka den, säger Charlotte Wieliczko, krisarbetare och teamansvarig vid Krisjouren.

De centrala orsakerna till att unga sökt sig till Nuorten kriisipiste och Krisjouren för unga var upplevelser av nedstämdhet och ångest, problem i parförhållande och separationer, ensamhet samt oro för framtiden. Klienternas medelålder var 23.

Ge bidrag >