×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Oopperalaulaja Aarne Pelkonen yksinäisten asialla: Joulun lahja -yhteistyö ilahduttaa musiikilla ja ajatuksilla yksinäisyyden vähentämiseksi

Joulun lahja -kalenteri tuo iloa ja musiikkielämyksiä joulun odotukseen. Sosiaalisessa mediassa julkaistava joulukalenteri koostuu 24 videosta, joilla kuullaan tunnettuja joululauluja ja ajatuksia siitä, miten yksinäisyyttä voisi vähentää.

Kalenteri on valmistunut yhteistyössä oopperalaulaja, baritoni Aarne Pelkosen ja HelsinkiMission kanssa. Laajaa tunnustusta ja suosiota ooppera- ja konserttilavoilla kerännyt Pelkonen esittää videoilla joululauluja ja haastattelee 12 tunnettua suomalaista vaikuttajaa eri aloilta.

− Joulu on mielestäni erityisen hyvää aikaa hyvän tekemiselle, kun ihmisten mielissä on silloin tavallista enemmän rakkaudellisuutta. Silloin on hyvä muistaa myös niitä, joille juhla-ajat ovat vaikeita. Olen iloinen, että HelsinkiMissio lähti tämän vuotiseen kalenteriin oitis mukaan ja että saimme näin upean joukon tunnettuja suomalaisia vieraaksi, Pelkonen kertoo.

Videohaastatteluissa ovat mukana muun muassa valtiovarainministeri Annika Saarikko, HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander, muusikko Jukka Perko, kirjailija Miki Liukkonen, kirjailija Tommy Hellsten, imitaattori-näyttelijä Jarkko Tamminen, muotisuunnittelija Teemu Muurimäki, tanssinopettaja, yrittäjä Aira Samulin sekä tanssija, koreografi Jorma Uotinen.

He ovat pohtineet yksinäisyyden teemaa ja miettineet, miten yksinäisyyttä voisi torjua.

Pelkonen toivoo, että Joulun lahja -yhteistyö lisää myötätuntoa yksinäisiä kohtaan ja havahduttaa auttamaan. HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander kiittää Pelkosta kalenteri-ideasta ja yhteistyöstä.

− Olen erittäin iloinen, että Aarne Pelkonen toteutti kanssamme tämän hyvän mielen kalenterin. Uskon sen välittävän viestiämme siitä, että yksinäisyyden lieventäminen on yhteinen asiamme ja yksinäisyyteen voi saada apua ja tukea. Jokainen kalenterin luukku on avaamisen arvoinen, Tuula Colliander kertoo.

Kalenteri on nähtävissä kokonaisuudessaan Pelkosen Facebook-tilillä ja sen sisältöä jaetaan HelsinkiMission Facebookissa ja muissa sosiaalisen median kanavissa.

Lahjoituksella apua ja tukea yksinäisyyteen

Joulun lahja -yhteistyö haastaa suomalaiset auttamaan tukea tarvitsevia. Yhteistyö kuuluu osana HelsinkiMission joulukampanjaan Anna lahja, joka kannattelee.

Yksinäisyys voi kohdata kenet tahansa iästä ja asemasta riippumatta. Silloin kuka tahansa meistä tarvitsee kannattelijaa, joilla on voimia ja varoja kannatella heitä, jotka tarvitsevat apua.

Joulukeräyksellä hankitaan varoja järjestön yksinäisyyden vastaiseen työhön. Lahjoittaa voi verkkosivulla helsinkimissio.fi/kannattelijat

HelsinkiMissio auttaa yksinäisiä ammattiauttajien ja tuhannen koulutetun vapaaehtoisen voimin. Apua antavat muun muassa vapaaehtoiset keikka-auttajat, Aamukorva-puhelin, tukihenkilöt ja lapsiperheiden mentorit sekä Nuorten kriisipiste, Senioripysäkki-ryhmät ja Yksinäisyystyö.