×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Pienessä kortissa on suuri voima – ystävänpäiväkorteilla voi tehdä hyvää

Posti jatkaa yhteistyökumppaneidensa kanssa muistamisen teemaa, jossa tervehdyksiä kohdennetaan HelsinkiMissiolle, Rinnekodille ja SOS-Lapsikylälle. HelsinkiMissiolle osoitetut kortit jaetaan yksinäisille senioreille, nuorille ja lapsiperheille.

Ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään 31. tammikuuta Postille, joka toimittaa kortit kullekin järjestölle eteenpäin jaettavaksi. Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta.

Viime vuoden tapaan ihmisiä haastetaan lähettämään ystävänpäivän tervehdyksiä heille, jotka kaipaavat elämäänsä enemmän ystävyyttä. Kortti voi välittää iloisen yllätyksen myös tuntemattomalle vastaanottajalle.

– Jopa 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä ajoittain tai jatkuvasti. Korona-aika on lisännyt ihmisten yksinäisyyttä entisestään. Siitä kärsivät kaiken ikäiset, mutta erityisesti senioreiden ja vanhusten elinpiiri on supistunut koronan vuoksi. Yksinäisyyttä voi kuitenkin vähentää pienillä teoilla. Ystävänpäiväkortilla voi ilahduttaa myös tuntematonta yksinäistä, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Korona-ajan rajoitusten keskellä kortti auttaa ylläpitämään ystävyyttä.

– Pienellä kortilla on suuri voima, kun emme tällä hetkellä voi tavata ihmisiä tavalliseen tapaan. Kortti voi osoittaa välittämistä ja tärkeää yhteisöllisyyden tunnetta. Ystävyyden ja välittämisen taustalla pysyy sama yhdistävä tekijä: halu jakaa elämän tuomat ilot ja surut toisen kanssa, ennen kaikkea ilahduttaa kortin saajaa erilaisissa elämäntilanteissa, Postin Kuluttajapalveluista vastaava Tuija Åkerman sanoo.

Lähetä ystävänpäiväkortit ajoissa

Postin Ystävänpäivä-kampanjasivulle on koottu ohjeet kortin lähettämiseen.

HelsinkiMissiolle, Rinnekodille ja SOS-Lapsikylälle kohdennetut ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään 31. tammikuuta. Muut ystävänpäiväkortit tulee postittaa viimeistään 8. helmikuuta.

Tämän vuoden ystävänpäivän postimerkeissä teemana on Pidetään huolta.

Kansainvälisellä Valentinuksen päivällä on juuret 200-luvun antiikin Roomassa. Päivää vietetään 14. helmikuuta, ja sitä on juhlittu Suomessa 1980-luvulta alkaen Ystävänpäivän nimellä ja sisällöllä. Kansainvälisestä juhlapäivästä poiketen Suomessa päivän merkitys on yleisemmin ystävien muistamisen, ei pelkästään romanttisena rakastavaisten juhlapäivänä. Ystävänpäivän vietto vakiintui suomalaiseen kalenteriin 1980-luvun lopulla. Suomen Punainen Risti ja Posti kampanjoivat ystävyyden juhlan puolesta yhdessä vuonna 1987.