×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Seniorit kaipaavat arjen apua – avunpyynnöt tuplaantuneet HelsinkiMissiossa

Koronatilanteen paheneminen huolestuttaa senioreja. Pääkaupunkiseudulla moni seniori välttelee esimerkiksi ruokakaupassa käyntiä koronatartunnan pelossa. HelsinkiMissiossa tämä näkyy siten, että avunpyyntöjä on tullut kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.

Vuoden alusta syyskuun loppuun HelsinkiMission vapaaehtoiset ovat auttaneet senioreja 2625 kertaa. Edellisvuonna auttamiskäyntejä oli koko vuoden aikana 1625. Koronavirustilanteen kiihtymisen myötä avuntarve pääkaupunkiseudulla edelleen lisääntyy, järjestössä arvioidaan.

– Seniorit pyytävät meiltä tällä hetkellä eniten asiointiapua, kuten ruokaostosten ja apteekkiasioiden hoitamista, kertoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Sirpa Hirvonen.

Hirvosen mukaan lähes kaikkiin avunpyyntöihin on toistaiseksi pystytty vastaamaan, mutta lisää vapaaehtoisia kaivataan mukaan toimintaan.

– Toivomme kovasti, että jokainen, joka on harkinnut vapaaehtoistoimintaa, ryhtyisi tuumasta toimeen ja hakisi koulutukseemme. Apua voi antaa itselle sopivaan tahtiin, vaikkapa pari kertaa kuukaudessa.

Järjestössä korostetaan myös seniorin kohtaamisen ja läsnäolon merkitystä. Auttamiskeikalla on iso merkitys seniorille, mutta ehkä vielä isompi auttajalle itselleen. 

Seuraava seniorityön keikka- ja tukihenkilötoiminnan vapaaehtoiskoulutus järjestetään tiistaina 10.11.2020. Hakemuksen voi jättää verkkosivujemme kautta viimeistään 18.10.2020. Vapaaehtoishaastattelut sekä koulutukset järjestetään toistaiseksi etäyhteyksin.

HelsinkiMissio tarjoaa senioreille monenlaista apua

Aamukorva on kuulolla joka aamu klo 5–8 numerossa 045 341 0504. Aamukorva tarjoaa luotettavan kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa HelsinkiMission koulutettu vapaaehtoinen.

Keikka-apu auttaa pääkaupunkiseudun senioreja arjen asioissa ja pulmissa. Toistaiseksi tarjotaan asiointiapua sekä ulkoilu- ja juttuseuraa ulkona väljissä tiloissa. Muuta kotona tapahtuvaa keikka-apua, kuten digiapua tarjoamme mahdollisimman turvallisesti. Kaikki keikka-auttajamme käyttävät suojamaskia ja -käsineitä sisätiloissa. Tiedustelut puhelimitse ma-pe klo 9–14 numerossa 044 054 6236 tai sähköpostitse,  seniorityo@helsinkimissio.fi.

Engångshjälp auttaa ruotsiksi numerossa 045 8690 945 tai sähköpostitse volontarverksamhet@helsinkimissio.fi

Albertin olohuone, Albertinkatu 33, tarjoaa toimintaa lapsiperheille ja senioreille. Avoinna ma, ke, to ja pe klo 9.30–15. Lisätietoja senioritoiminnasta verkkosivulta

Albertin olohuoneen Seniorikahvila tiistaisin klo 10–12.

Senioripysäkki tarjoaa yli 60-vuotiaille ammattilaisen ohjaamia keskusteluryhmiä. Ryhmien tavoitteena on tukea elämänhallintaa ja mielen hyvinvointia sekä lievittää yksinäisyyttä. Ilmoittautumisia kevätkauden 2021 ryhmiin otetaan vastaan. Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin 045 341 0506 ma ja pe klo 9–11. Muina aikoina voi jättää soittopyynnön tai ottaa yhteyttä sähköpostitse, senioripysakki@helsinkimissio.fi Lisätietoja ryhmistä helsinkimissio.fi/senioripysakki