×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Sinunkin naapurissasi voi asua yksinäinen

Entistä useampi nuori ja seniori kokee syvää yksinäisyyttä. HelsinkiMissio haastaa huomaamaan ja auttamaan.

– Yksinäisyys, etäopiskelu, talousvaikeudet ja korona-ajan rajoitukset lannistavat nuoria. Kovilla ovat myös seniorit ja vanhukset, joiden elämänpiiriä koronan uhka entisestään supistaa, sanoo HelsinkiMission hyvinvointijohtaja Hanna Kari.

Tilanteen vakavuutta kuvaa se, että avunpyyntöjä on saatu huomattavasti enemmän kuin tavallisesti. Esimerkiksi arjen apua antavat vapaaehtoiset ovat kohdanneet senioreja yli 3 000 kertaa, mikä on kolminkertainen määrä koko viime vuoden lukuun verrattuna.

Uusia vapaaehtoisia tarvitaan jatkuvasti, tällä hetkellä etenkin senioritoimintaan. Seniorit kaipaavat apua esimerkiksi ruokaostosten ja apteekkiasioiden hoitamiseen, tukea lääkärikäynnille tai opastusta digilaitteiden käytössä.

Vapaaehtoiskoulutukseen voi hakea täyttämällä yhteystietolomakkeen verkkosivulla.

Hanna Kari innostaa lähtemään mukaan toimintaan, sillä se lisää paitsi avunsaajan myös vapaaehtoisen hyvinvointia.

– Kyselyjemme mukaan ilo, hyvä mieli ja merkityksellisyyden tunne ovat asioita, joita valtaosa vapaaehtoisistamme kokee. Asiakkailta saatu palaute koskettaa ja ilahduttaa, Kari kertoo.

Jokaisen lähellä asuu yksinäinen

Jopa 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä ajoittain tai jatkuvasti. Yksinäisyys heikentää terveyttä ja kerää ympärilleen muita ongelmia, kuten köyhyyttä ja huono-osaisuutta.

HelsinkiMissio kampanjoi marras-joulukuussa teemalla Sinunkin naapurissasi voi asua yksinäinen. Kampanjalla halutaan muistuttaa, että yksinäisyys vähenee pienillä teoilla: tervehtimällä naapuria, tarjoamalla apua, muistamalla puhelinsoitolla sukulaista tai ystävää.

Joulu voi olla yksinäiselle erityisen vaikeaa ja ahdistavaa aikaa. Kanssaihmisten ystävällisyydellä on silloin tavallistakin suurempi merkitys.

Joulukeräyksellä hankitaan varoja järjestön yksinäisyyden vastaiseen työhön senioreiden ja nuorten parissa. Varoja tarvitaan, jotta pystymme turvaamaan auttamistyömme sekä vastaamaan korona-aikana kasvaneeseen avuntarpeeseen.

Kampanjan on suunnitellut mainostoimisto Bob the Robot.  Kampanja näkyy muun muassa Clear Channelin ulkomainospinnoissa ja sosiaalisessa mediassa sekä kuuluu useilla radiokanavilla joulukuussa.