×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Tänä jouluna HelsinkiMissio kutsuu kaikki mukaan taisteluun yksinäisyyttä vastaan – liity kannattelijoiden joukkoon

Joka kolmas suomalainen kokee yksinäisyyden tunteen kasvaneen korona-aikana. HelsinkiMission joulukeräykseen lahjoittamalla on mahdollista antaa tukea ja läsnäoloa yksinäisyydestä kärsiville.

Yksinäisyys oli laaja yhteiskunnallinen ongelma jo ennen koronaa. Pandemia nosti ongelman pintaan ja laajensi sitä räjähdysmäisesti. Tänä päivänä yksinäisyydestä kärsii joka kolmas suomalainen. Yksinäisyys on elimistölle yhtä haitallista kuin 15 savuketta päivässä.

– Koronarajoitusten aikana moni on saattanut ensimmäistä kertaa elämässään kokea syvää yksinäisyyttä. Vaikka rajoituksista asteittain luovutaan, yksinäisyyden kokemus jää varjostamaan satojen tuhansien ihmisten elämää, toteaa HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander

Todennäköisesti koronan vaikutukset hyvinvointiin näkyvät viiveellä ja kestävät pitkään. Haittojen minimoimiseksi tarvitaan monialaista yhteistyötä. 

Yksinäisyyden vähentäminen on kaikkien asia. Teko voi olla pieni tai vähän suurempi, mutta tärkeää on, ettei se jää ajatuksen asteelle. Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä, vaan yhteisestä vastuullisuudesta.

– Jokainen meistä tarvitsee toista ihmistä – myös kannattelemaan vaikeina aikoina.  Joskus itse voi olla kannattelija toiselle tukea tarvitsevalle, joskus itse tarvitsee kannattelijaa. Kiitä tänä jouluna läheistäsi tai ystävääsi siitä, kuinka hän on auttanut ja kannatellut sinua vaikeiden aikojen yli. Voit myös liittyä kannattelijoiden joukkoon lahjoittamalla joulukeräykseemme. Keräystuotoilla tarjoamme laajaa tukea ja apua yksinäisyyden lieventämiseksi maan laajuisesti, Colliander toteaa

Yksinäisyys voi kohdata kenet tahansa  

HelsinkiMission joulukampanja haastaa kaikki suomalaiset pohtimaan, josko joululahjaksi antaisikin jotain kaunista ja tärkeää: apua.

Marras-joulukuulle ajoittuvan kampanjan nimenä on Anna lahja, joka kannattelee. 

Yksinäisyys voi kohdata kenet tahansa iästä ja asemasta riippumatta. Silloin kuka tahansa meistä tarvitsee kannattelijaa. Kannattelijat ovat vastuullisia auttajia, ihmisiä, joilla on voimia ja varoja kannatella heitä, jotka tarvitsevat apua. 

Joulukeräyksellä hankitaan varoja järjestön yksinäisyyden vastaiseen työhön. 

Kampanjan on suunnitellut mainostoimisto TBWA. Toivoa herättävä ja lahjoittamaan kannustava kampanja näkyy ja kuuluu ulko- ja printtimediassa, sosiaalisessa mediassa, digitaalisissa kanavissa ja radiossa.

HelsinkiMissio auttaa yksinäisiä ammattiauttajien ja tuhannen koulutetun vapaaehtoisen voimin. Apua antavat muun muassa vapaaehtoiset keikka-auttajat, Aamukorva-puhelin, tukihenkilöt ja lapsiperheiden mentorit sekä Nuorten kriisipiste, Senioripysäkki-ryhmät ja Yksinäisyystyö. 

Osallistu joulukeräykseemme ja anna lahja, joka kannattelee.