×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

WappuApua koronan keskelle - Aalto-yliopiston opiskelijat keräävät varoja nuorten yksinäisyyden vähentämiseksi

Aalto-yliopiston opiskelijat keräävät varoja HelsinkiMission nuorten auttamistyölle. WappuApu-keräykseen voi osallistua nettisivulla wappu.fi/apu.

Yksinäisiä on kaikissa ikäluokissa, mutta erityisen paljon nuorten joukossa. Heistä joka viides kokee itsensä yksinäiseksi ja tuntee ahdistusta siitä, ettei ole ketään, jonka kanssa asioita jakaisi, johon luottaisi tai jonka kanssa vain viettäisi aikaa ja juttelisi.

− Vaikka Wappua ei tänä vuonna päästä viettämään yhdessä, haluamme herättää wapputunnelmaa ja osoittaa välittävämme toisistamme, sanoo Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Fuksitoimikunnan puheenjohtaja, Fuksimajuri Rudolf Nikander.

Keräyksen 31.3. käynnistänyt Valoisaa Wappua! -lakanainstallaatio näkyy Aalto-yliopiston Väre-rakennuksen seinällä. Lakanassa lukee myös keräyksen verkko-osoite. Keräykseen voi osallistua 10.5.2021 saakka.

− Haluamme herättää tärkeästä aiheesta keskustelua ja muistuttaa kysymään perheeltä, ystäviltä ja mikä tärkeintä, itseltä, mitä oikeasti kuuluu, sanoo Nikander.

Moni nuori jää tahtomattaan sosiaalisten verkostojen ulkopuolelle.

− Opiskelijat ovat kokeneet laajamittaista yksinäisyyttä. Fukseilla opiskelijaidentiteetin muodostaminen sekä uusien sosiaalisten verkostojen rakentaminen ovat pahasti kärsineet. Poikkeusolojen yksinäisyyteen ja siitä seuranneisiin hyvinvointia haastaviin ongelmiin on tärkeää hakea apua, muistuttaa HelsinkiMission keskustelu- ja kriisiavun päällikkö Heidi Rouhiainen.

HelsinkiMissio tarjoaa nuorille helposti saatavaa, maksutonta keskusteluapua kriisityöntekijöiden kanssa. Nuori voi myös saada vapaaehtoisen tukihenkilön, joka toimii nuorelle luotettavana aikuisena ja kanssakulkijana.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan fuksitoimikunta vastaa uusien opiskelijoiden tutustuttamisesta yliopisto- ja opiskelijakulttuuriin.