×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Webinaari koulumaailman yksinäisyyttä vähentävästä School to Belong -ohjelmasta

HelsinkiMissio järjestää School to Belong -ohjelman esittelywebinaarin perjantaina 18.3. klo 9−10. Webinaariin ovat tervetulleita ohjelmasta kiinnostuneet oppilaitokset. Webinaarin esityslinkki ja tallenne lähetetään ilmoittautuneille.

Koulujen rooli lasten ja nuorten yksinäisyyden ehkäisemisessä on keskeinen, mutta käytännön toimintamallit toteutuvat vaihtelevasti, selviää OECD:n raportista ja TEAviisari-tutkimuksen tuloksista. HelsinkiMission kehittämässä School to Belong -ohjelmassa autetaan koko koulua tunnistamaan ja lievittämään yksinäisyyttä. Ohjelmassa käytetään kansainvälisissä tutkimuksissa toimivimmiksi todennettuja menetelmiä: tehokasta varhaista puuttumista, taitojen harjoittelua, asenneilmapiirin muuttamista ja yksinäisyyttä ylläpitävien ajatusvääristymien oikomista. Ohjelmassa vahvistetaan myös monimuotoisuuden ja erilaisuuden hyväksymistä, jotta oppilaitos on turvallinen ympäristö kaikille.

Perjantaina 18.3. järjestettävä webinaari esittelee tarkemmin School to Belong -ohjelman tavoitteet ja toimenpiteet sekä lasten ja nuorten yksinäisyysilmiön tutkimuksellisen taustan. Webinaarissa kuullaan myös School to Belong -ohjelman kehittämisvaiheessa mukana olleiden oppilaitosten kokemuksia. Webinaari on suunnattu ensisijaisesti oppilaitosten edustajille. Webinaari järjestetään Teams-alustalla suomeksi.

School to Belong -ohjelmaan otetaan lukuvuodelle 2022−2023 mukaan valtakunnallisesti 40 oppilaitosta. Ohjelma on tässä vaiheessa suunnattu yläkouluille, lukioille ja ammattioppilaitoksille. School to Belong -ohjelmassa tehdään yhteistyötä Opetushallituksen, Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen ja Sote-Akatemian kasvatuspsykologian professori Niina Junttilan kanssa.

School to Belong -ohjelmaan voi ilmoittautua mukaan lomakkeella: https://link.webropol.com/s/schooltobelong2022.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin 16.3. mennessä tästä: https://link.webropol.com/s/schooltobelongwebinaari2022

Lisätietoja

Silva Saulio​
Work to Belong ja School to Belong -suunnittelija
HelsinkiMissio​
043 201 3192​
silva.saulio@helsinkimissio.fi 

 

22.2.2022