×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Yhä useampi hakee apua yksinäisyyteen – HelsinkiMissio tarjoaa maksutonta keskusteluapua ja tehtäväkirjan

Joka kymmenes ihminen Suomessa kokee pitkäkestoista yksinäisyyttä. HelsinkiMissio ratkoo vakavaa ongelmaa yksinäisyystyöllä, joka auttaa yhä useampaa ihmistä irti yksinäisyyden kehästä. Nyt keskusteluapua on saatavilla entistä helpommin sähköisen ajanvarauksen ansiosta. Myös menetelmässä käytettävä tehtäväkirja on vapaasti saatavissa.

Pitkään jatkuva yksinäisyys heikentää hyvinvointia ja terveyttä enemmän kuin mikään muu yksittäinen tekijä. HelsinkiMission yksinäisyystyö ja siihen kuuluva työkirja auttavat ihmistä löytämään itse ratkaisuja yksinäisyydestä irtautumiseen.

Tapaamisen yksinäisyystyön asiantuntijalle voi varata yksinäisyystyön verkkosivujen kautta, helsinkimissio.fi/yksinaisyys. Korona-aikana tapaamiset järjestyvät etäyhteyksin. Myös Yksinäisyys – tehtäväkirja avuksesi -kirja on ladattavissa maksutta tai tilattavissa postitse yksinäisyystyön verkkosivuilta.

”Olen outo, liian erilainen kuin muut”

Yksinäisyystyö auttaa ymmärtämään omaa yksinäisyyttä ja lievittämään sitä, sanoo HelsinkiMission yksinäisyystyön asiantuntija Maria Lähteenmäki.

– Yksinäisyyden pitkittyessä ihmisen kokemus itsestä ja muista muuttuu. Yksinäisyys alkaa värittää maailmaa negatiivisesti ja vääristää lopulta myös käsitystä itsestä, Lähteenmäki kuvailee.

Vääristynyt kuva itsestä ja maailmasta puolestaan ylläpitää ja vahvistaa yksinäisyyttä.

– Tehtäväkirjamme auttaa tunnistamaan ajattelu- ja toimintatapoja. Sen avulla omaa käyttäytymistään on helpompi muuttaa siten, että yksinäisyys lopulta lievenee, Lähteenmäki sanoo.

Tutkitusti toimivaa apua

Yksinäisyystyö on HelsinkiMissiossa vuosina 2017–2020 kehitetty tutkitusti toimiva menetelmä yksinäisyyden lievittämiseen. Se koostuu keskustelutapaamisista asiantuntijan kanssa ja itsenäisestä työskentelystä tehtäväkirjan avulla.

Yksinäisyys – tehtäväkirja avuksesi -kirja perustuu tutkittuun tietoon, ja sitä on kehitetty yhdessä HelsinkiMission yksinäisyystyön asiakkaiden kanssa. Se on keskeinen osa yksinäisyystyötä ammattilaisen kanssa, mutta soveltuu myös itsenäiseen käyttöön. Kirjan on julkaissut Tuuma-kustannus vuonna 2019. Nyt ilmestynyt uusi kierrekantinen versio helpottaa entisestään tehtävien tekemistä.