×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Yksinäinen – yhdessä ja erikseen

Kerro yksinäisyyden kokemuksistasi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle, joka kerää ja tallentaa suomalaista kulttuuria ja kulttuuriperintöä.

Yksinäisyys on tunne ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä. Se koskettaa lukuisia ihmisiä joko hetkittäin tai pysyvämmin. Yksinäisyys voi olla sitä, että sosiaaliset verkostot puuttuvat tai niihin ei koeta yhteenkuuluvuutta. Toisaalta yksinäinen voi olla ihmisten kanssa tekemisissä, mutta hänellä ei ole ketään, jonka kanssa puhua mistä vain. Yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma, sillä yksinäisyys altistaa monille terveysongelmille.

Kirjoita kokemuksistasi SKS:lle!

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) kerää ja tallentaa suomalaista kulttuuria ja kulttuuriperintöä, tällä kertaa yksinäisyyden kokemuksia.

Kaikenlaiset kokemukset ja ajatukset yksinäisyydestä elämän eri vaiheissa ja erilaisista näkökulmista ovat tervetulleita.

Kirjoituksessa voit esimerkiksi kuvailla yksinäisyyden tunnetta. Onko yksinäisyyden tunteesi ollut tilapäinen vai pitkäaikainen? Mitkä asiat ovat yksinäisyyden kokemuksiesi taustalla? Kerro, millaisiin tilanteisiin yksinäisyys liittyy. Oletko tuntenut yksinäisyyttä muiden ihmisten seurassa tai esimerkiksi parisuhteessa? Miten käsittelet yksinäisyyttä? Oletko hakenut apua yksinäisyyteen tai ollut tukena yksinäiselle? Voit pohtia myös, miten suhtautuminen yksinäisyyteen on muuttunut yhteiskunnassa ja millä keinoin yksinäisyyttä voisi mielestäsi yrittää ehkäistä.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää Yksinäinen – yhdessä ja erikseen -keruun yhteistyössä MIELI ry:n ja HelsinkiMission kanssa 1.11.2020–30.4.2021. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2021. Kaikkien vastaajien kesken SKS arpoo kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: https://www.finlit.fi/yksinaisyys

Lisätietoja:

SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi

 

30.10.2020