×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Yksinäiset vanhukset riippuvaisia avusta – vapaaehtoisten antama apu täytyy mahdollistaa poikkeusaikana

Välttämätön vanhusten tarvitsema vapaaehtoisen tarjoama kauppa- ja muu asiointiapu täytyy sallia mahdollisten liikkumisrajoitusten aikana. Saattoapua välttämättömiin terveyspalveluihin ja koronarokotuksen saamiseksi tarvitaan poikkeusaikana.

Mahdollisten liikkumisrajoitusten astuessa voimaan kotoa saa poistua ruokaostoksille, apteekkiin lääkäriin ja ulkoilemaan. Kaikkeen tähän yksinäinen vanhus voi tarvita vapaaehtoisen apua.

HelsinkiMissio koordinoi vapaaehtoisten antamaa kauppa- ja asiointiapua ja vapaaehtoisapua ulkoiluun, joka ylläpitää vanhusten toimintakykyä.

– Haluamme antaa vapaaehtoisillemme mahdollisuuden tarjota saattoapua terveydenhuollon palveluihin myös mahdollisen liikkumisrajoitusten aikana. Meille on tärkeää, että arvokasta apuaan antavat vapaaehtoiset ja sitä saavat vanhukset voivat tuntea toimivansa oikein tässä hankalassa tilanteessa, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Korona-aikana ihmisten auttamishalu on lisääntynyt. Esimerkiksi HelsinkiMission vapaaehtoiset antoivat arjen apua senioreille viime vuonna yli kaksi kertaa aikaisempaa enemmän.

– Huolenamme on, että ihmisten auttamishalu tyrehtyy, jos vapaaehtoistoiminnan toimintamahdollisuuksia ei sallita ja sen merkitystä poikkeustilanteessa nosteta esiin, sanoo Colliander.