×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Bli stödperson för unga

Som stödperson är du en pålitlig vuxen för en ung person i behov av stöd. Ni träffas utgående från din livssituation, men i medeltal två gånger i månaden efter att ni lärt känna varandra. Stödpersonerna binder sig till uppdraget i minst ett år.

Du kan bli stödperson om du är minst 25. Som stödperson är du en trygg lyssnare och gör roliga saker tillsammans med den unga. Du ger stöd i problemsituationer och i processen att bli vuxen.

Unga i behov av stöd ansöker om att få en stödperson bland annat via Krisjouren eller sin skolkurator. Vi kräver ingen särskild utbildningsbakgrund eller arbetserfarenhet av våra frivilliga. Däremot förutsätter vi en sund självkänsla och ett vuxet perspektiv. För verksamheten förutsätts tid och möjlighet att binda sig, en positiv livshållning och en balanserad livssituation.

Ansökan om att bli stödperson görs via en e-blankett. Intresserade volontärer kallas till en gruppintervju och de som lämpar sig för uppdraget kallas till stödpersonutbildning. Vi ordnar regelbundet tilläggsutbildningar och arbetshandledning för våra stödpersoner. Alla volontärer har tystnadsplikt.

Vi utbildar nya stödpersoner på svenska under tre kvällar i oktober: den 16, 18 och 23 oktober 2018 (utbildningen omfattar alla datum). Ansökan till utbildningen är öppen till 30.9.2018 eller tills gruppen fylls.

Tilläggsuppgifter:

Sophie Holm
Volontärkoordinator: stödpersoner för unga, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: nuorten tukihenkilötoiminta
045 855 0946

Ansök om att bli volontär

Ansök om att bli volontär

Fyll i dina kontaktuppgifter, så får du en länk till ansökan till din e-post.