×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Bli stödperson för unga

Som stödperson är du en pålitlig vuxen för en ung person i behov av stöd. Ni träffas utgående från din livssituation, men i medeltal två gånger i månaden. Stödpersonerna binder sig till uppdraget i ett års tid.

Du kan bli stödperson om du är minst 25 år. Som stödperson är du en trygg lyssnare och gör roliga saker tillsammans med den unga. Vi kräver ingen särskild utbildningsbakgrund eller arbetserfarenhet av våra frivilliga. Däremot förutsätter vi en sund självkänsla och ett vuxet perspektiv. För verksamheten förutsätts tid och möjlighet att binda sig, intresse för ungas värld och en balanserad livssituation.

Unga i behov av stöd ansöker om att få en stödperson bland annat via Krisjouren eller sin skolkurator.

Ansökan om att bli stödperson görs via en e-blankett som du får genom att fylla i din e-post här på sidan. Observera att blanketten kan lätt hamna i skräpposten. Intresserade volontärer kallas till en intervju och de som lämpar sig för uppdraget kallas till stödpersonutbildning. För tillfället ordnars utbildningen som en nätkurs som du kan studera i egen takt. Det handlar om självstudier och ett gruppsamtal på distans, dessa tar sammanlagt ca. sex timmar. Vi ordnar regelbundet tilläggsutbildningar och arbetshandledning för våra stödpersoner. Alla volontärer har tystnadsplikt.

Tilläggsuppgifter:

Betty Forsman
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori: nuorten tukihenkilötoiminta
09 2312 0255, 044 502 6606

Ansök om att bli volontär

Ansök om att bli volontär

Fyll i dina kontaktuppgifter, så får du en länk till ansökan till din e-post.