×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Ställ upp för seniorer som engångshjälpare

 

 

 

”Mina dagar har blivit innehållsrikare och kortare, när man har något att se fram emot.”

– En senior som får engångshjälp

 

Vad är engångshjälp?

Engångshjälp handlar om att man hjälper seniorer i vardagens sysslor på engångsbasis, utan att binda sig för en längre tid. Som engångshjälpare kan du till exempel fungera som följeslagare på ett läkarbesök eller hjälpa med att hänga upp gardiner. Också alla nya tekniska apparater skapar bekymmer hos de äldre. En del seniorer önskar promenadsällskap eller helt enkelt lite pratsällskap över en kopp kaffe.

Avsikten är inte att du som volontär gör saker i stället för den äldre, utan att ni gör saker tillsammans. Ofta är tidpunkten för hjälpen flexibel – du kan hjälpa då när det passar din egen tidtabell.

Volontärernas engångshjälpuppdrag är inte till sin natur sådana, att de ersätter privat eller kommunal hemvård. Det är alltså inte fråga om vård, matlagnings- eller städhjälp. Målet är att uppleva glädjen av att göra saker tillsammans!

 

Så här ansöker du om att bli engångshjälpare

Om du är intresserad av att ansöka om att bli engångshjälpare kan du beställa en ansökningsblankett genom att fylla i dina kontaktuppgifter på den här sidan. Du får en länk till ett ansökningsformulär per e-post (kolla skräppostfilen, ibland hamnar länken dessvärre där).

Efter att vi har läst din ansökan kallar vi dig till en intervju. Efter intervjun får du inbjudan till utbildningen för våra volontärer.

 

Utbildning

Utbildningen är för närvarande en webbkurs. Den tar sammanlagt ungefär två timmar och du kan avlägga den i egen takt. Kursen avslutas med ett diskussionstillfälle som genomförs antingen som videosamtal på distans eller i HelsingforsMissions utrymmen på Albertsgatan 33. Engångshjälp och stödpersonutbildningen har samma innehåll vilket ger dig rättigheter att även fungera som stödperson. Läs mer om stödpersonverksamheten >

 

Som volontär inom HelsingforsMission

Som engångshjälpare blir du en del av HelsingforsMissions volontärsgemenskap. Vi ordnar fortbildning och arbetshandledning och du får stöd i det du gör av våra volontärkoordinatorer. Alla som deltar i volontärverksamheten har tystnadsplikt.

 

Våra följande diskussionstillfällen ordnas den 

  • 26.4 kl. 17–18.30 på Albertsgatan 33
  • 4.5 kl. 17–18 på Albertsgatan 33
  • 25.5 kl. 16.30–17.30 via Teams

 

Vi erbjuder diskussionstillfällen också andra tidpunkter vid behov.

 

Välkommen med!

Tilläggsuppgifter:
volontarverksamhet@helsinkimissio.fi
tfn. 09 2312 0230

Ansök om att bli volontär

Ansök om att bli volontär

Fyll i dina kontaktuppgifter, så får du en länk till ansökan till din e-post.