×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Ställ upp för seniorer som engångshjälpare

Det är lätt att börja volontärverksamheten som engångshjälpare. Det innebär att man hjälper seniorer i vardagens sysslor på engångsbasis, utan att binda sig för en längre tid. Målet är att ge seniorerna konkret hjälp, men också att bekämpa och lindra ensamhetskänslan hos de äldre.

Som engångshjälpare kan du t.ex. fungera som följeslagare på ett läkarbesök eller hjälpa med att hänga upp gardiner. Också alla nya tekniska apparater skapar bekymmer hos de äldre. Sådant, som för dig kan kännas obetydligt, kan vara oöverkomligt för en senior.

Avsikten är inte att du som volontär gör saker i stället för den äldre, utan att ni gör saker tillsammans. Ofta är tidpunkten för hjälpen flexibel – du kan hjälpa då när det passar din egen tidtabell.

Volontärernas engångshjälpuppdrag är inte till sin natur sådana, att de ersätter privat eller kommunal hemvård. Det är alltså inte fråga om vård, matlagnings- eller städhjälp. Målet är att uppleva glädjen av att göra saker tillsammans.

Alla volontärer intervjuas och utbildas. Efter utbildningen har man möjlighet att fungera både som engångshjälpare och stödperson. Läs mer om stödpersonverksamheten >

Vi utbildar kontinuerligt volontärer. Utbildningen kan göras helt och hållet eller delvis på distans. Engångshjälp och stödpersonutbildningen har samma innehåll vilket ger dig rättigheter att även fungera som stödperson. 

Vi kontaktar alla som ansöker om att bli volontär!

 
Tilläggsuppgifter:

Emma Lunabba
Volontärkoordinator, engångshjälp, kulturellt förebyggande arbete
09 2312 0232

Ansök om att bli volontär

Ansök om att bli volontär

Fyll i dina kontaktuppgifter, så får du en länk till ansökan till din e-post.

CAPTCHA
Denna fråga är avsedd att minska sändningen av skräppost.