×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Bli stödperson för en senior

 

 

 

” Jag är ganska ensam nuförtiden när jag inte kan röra på mig och komma ut. Det är kiva när någon kommer och hälsar på. Ni förstår så mycket.”

- En senior som har stödperson

 

Stödrelationen

Som stödperson är du en pålitlig vän för en senior. Du träffar senioren som du stöder i regel två gånger per månad och det är önskvärt att du binder dig till minst ett år. Senioren och du kan tillsammans planera och bestämma hur ni vill använda era träffar. Samvaron kan bestå av samtal eller utevistelse, av utfärder till torg eller teaterbesök. Det viktiga är ändå att man som volontär är närvarande.

 

Så här ansöker du om att bli stödperson

Om du är intresserad av att ansöka om att bli stödperson kan du beställa en ansökningsblankett genom att fylla i dina kontaktuppgifter på den här sidan. Du får en länk till ett ansökningsformulär per e-post (kolla skräppostfilen, ibland hamnar länken dessvärre där). 

Efter att vi har läst din ansökan kallar vi dig till en intervju om det här verkar vara en form av volontärverksamhet som lämpar sig för dig. Efter intervjun får du inbjudan till utbildningen för våra volontärer.

 

Utbildning

Utbildningen är för närvarande en webbkurs. Den tar sammanlagt ungefär 2 timmar och du kan avlägga den i egen takt. Kursen avslutas med ett diskussionstillfället som genomförs antingen som videosamtal på distans eller i HelsingforsMissions utrymmen på Albertsgatan 33. Utbildningen för stödpersoner och engångshjälpare har samma innehåll. Efter utbildningen har man möjlighet att fungera både som stödperson och engångshjälpare, efter eget önskemål.

 

Som volontär inom HelsingforsMission 

Som stödperson blir du en del av HelsingforsMissions volontärsgemenskap. Vi ordnar fortbildning och arbetshandledning och du får stöd av våra volontärkoordinatorer. 

 

Våra följande diskussionstillfällen ordnas den

  • 26.4 kl. 17–18.30 på Albertsgatan 33
  • 4.5 kl. 17–18.30 på Albertsgatan 33
  • 25.5 kl. 16.30–17.30 via Teams

 

Vi erbjuder diskussionstillfällen också andra tidpunkter vid behov.

Välkommen med!

Tilläggsuppgifter:
volontarverksamhet@helsinkimissio.fi
tfn. 09 2312 0230

Ansök om att bli volontär

Ansök om att bli volontär

Fyll i dina kontaktuppgifter, så får du en länk till ansökan till din e-post.