×
Vi använder cookies på våra sajter för att ge dig en bättre upplevelse. Med att fortsätta godkänner du detta. Läs mer ›
Acceptera

Bli stödperson för en senior

Som stödperson är du en pålitlig vän för en senior. Du träffar senioren som du stöder i regel varannan vecka efter att ni bekantat er med varandra. Det är bra att komma ihåg att vänskap inte uppstår i en handvändning. Därför är det önskvärt att du binder dig till minst ett år om du blir stödperson.

Många stödpersonrelationer får sin början inom engångshjälpverksamheten. Då man besöker olika seniorer på sina uppdrag, kan man stöta på någon, som man kommer speciellt bra överens med.

Stödpersonrelationerna är alla olika, och det finns ingen färdig modell för stödpersonverksamheten. Senioren och du kan tillsammans planera och bestämma hur ni vill använda era träffar. Samvaron kan bestå av samtal eller utevistelse, av utfärder till torg eller teaterbesök. Det viktiga är ändå att man som volontär är genuint närvarande och verkligen lyssnar på senioren.

Stödpersonerna intervjuas och genomgår en utbildning, som är gemensam med dem som blir engångshjälpare. Efter utbildningen har man möjlighet att fungera både som engångshjälpare och stödperson, efter eget önskemål. Vi erbjuder intressanta tilläggsutbildningar för alla volontärer. 

Vi utbildar kontinuerligt nya stödpersoner, på plats eller på distans

Tilläggsuppgifter:

Tamara Bergkvist
Koordinator för volontärverksamheten
09 2312 0231, 045 881 9743

Ansök om att bli volontär

Ansök om att bli volontär

Fyll i dina kontaktuppgifter, så får du en länk till ansökan till din e-post.